RECEPTY

Prívarok z medvedieho cesnaku so zemiakmi

Prívarok z medvedieho cesnaku so zemiakmi

Jednoduchá, smotanová omáčka z obľúbeného medvedieho cesnaku a zemiakov.

recept,fotorecept,cesnak medvedí,zemiaky,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Prívarky a omáčky,Vegetariánske recepty,Sezónne recepty

Prívarky a omáčky

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Fašírky recept-
Karfiolové fašírky recept-
cesnak medvedí100gramov
citrónová šťava-
cukor kryštálový½čajovej lyžičky
mlieko plnotučné 3,5%200mililitrov
múka hladká25gramov
ocot-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda400mililitrov
zemiaky600gramov

 

Recept

1. 

cesnak medvedí 100 gramov

Medvedí cesnak umyjeme...

2. 

...a nasekáme.

3. 

zemiaky 600 gramov  voda 400 mililitrov  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kocky a dáme variť do slanej vody. Uvaríme do mäkka cca 15-20 minút.

4. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  mlieko plnotučné 3,5% 200 mililitrov  múka hladká 25 gramov

V smotane rozmiešame mlieko a múku.

5. 

cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky

Do uvarených zemiakov pridáme trochu cukru, cesnak....

6. 

citrónová šťava  ocot

...a zalejeme smotanovo-mliečnou zátrepkou. Krátko prevaríme do zhustnutia. Podľa chuti môžeme pokvapkať citrónovou šťavou, alebo pridať trochu prevareného octu.

7. 

Karfiolové fašírky recept  Fašírky recept

Podávame s volským okom, karfiolovými fašírkami a pod. Nevegetariánom bude na omáčke chutiť mäsová fašírka, alebo hoci aj opečené párky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies