RECEPTY

Nepečené čokoládové jednohubky

Nepečené čokoládové jednohubky

Jednoduchý a rýchly recept na prípravu čokoládovej dobroty s piškótami.

recept,fotorecept,piškóty,piškóty,orechy vlašské mleté,čokoláda na varenie 55%,Suché pečivo,Vianočné recepty,Nepečené

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový60gramov
cukor práškový4polievkové lyžice
cukor vanilkový1kus
káva čierna1čajová lyžička
lekvár ríbezľový2polievkové lyžice
maslo180gramov
orechy vlašské mleté200gramov
piškóty200gramov
piškóty-
poleva cukrárska čokoládová-
vaječný bielok1kus
voda0.2litra
čokoláda na varenie 55%100gramov

 

Recept

1. 

piškóty 200 gramov  orechy vlašské mleté 200 gramov  cukor vanilkový 1 kus  cukor práškový 60 gramov  maslo 100 gramov  čokoláda na varenie 55% 100 gramov  vaječný bielok 1 kus  lekvár ríbezľový 2 polievkové lyžice

Rozdrvené piškóty, mleté orechy, vanilkový a práškový cukor, rozpustenú čokoládu, lekvár, vaječný bielok, rum a maslo spolu zamiešame a vypracujeme cesto. Zabalíme do mikroténového vrecúška a odložíme do chladničky asi na hodinu.

2. 

Odležané cesto rozvaľkáme na pocukrovanej doske alebo medzi fóliami na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme kocky (4x4cm), alebo rôzne tvary tak, aby boli o niečo väčšie ako piškóta.

3. 

maslo 80 gramov  cukor práškový 4 polievkové lyžice  poleva cukrárska čokoládová

Povrch povykrajovaného cesta namáčame v rozpustenej čokoláde a do stredu nanesieme trochu krému, ktorý si pripravíme nasledovne: maslo s cukrom vyšľaháme dohladka.

4. 

piškóty  káva čierna 1 čajová lyžička  voda 0.2 litra

Uvaríme kávu, do ktorej na sekundu namáčame piškóty a takto ich nalepíme na krém na čokoládový spodok.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies