RECEPTY

Losos v zemiakovom cestíčku

Losos v zemiakovom cestíčku

Filet z lososa zapečený v jemnom cestíčku zo zemiakov.

recept,fotorecept,zemiaky,losos filet,Hlavné jedlá z rýb,Bezlaktózové

Hlavné jedlá z rýb

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

losos filet300gramov
múka polohrubá100gramov
soľ1čajová lyžička
soľ-
vaječný žĺtok1kus
zemiaky500gramov

 

Recept

1. Príprava zemiakového cestíčka

zemiaky 500 gramov  soľ 1 čajová lyžička

Zemiaky uvaríme v šupke s lyžičkou soli približne 25 min.

2. 

Po vychladnutí zemiaky zbavíme šupky a podrvíme na kašu.

3. 

vaječný žĺtok 1 kus  soľ  múka polohrubá 100 gramov

Zo zemiakovej kaše, vaječného žĺtka, soli a múky vymiešame cestíčko.

4. Zabalenie ryby do cestíčka

losos filet 300 gramov

Cesto si na poriadne pomúčenej trochu vymiesime a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika približne 20 x 40 cm (podľa tvaru filetov lososa).

5. 

Na stred jednej polovice položíme kúsok ryby, preložíme cestom a pozatláčame okraje.

6. Pečenie lososových taštičiek

Vložíme do vymasteného plechu a potrieme olejom.

7. 

Pečieme pri 220°C po dobu 25 - 30 minút do zlatista.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies