RECEPTY

Kokosové srdiečka

Kokosové srdiečka

Obľúbený kokosový kmeň nielen pre zamilovaných na Valentína :) Nepečená dobrotka prifarbená čerstvou cviklovou šťavou, ktorej chuť nespoznáte.

recept,fotorecept,kokos strúhaný,kokos strúhaný,mlieko sladené zahustené (kondenzované),Cukrovinky,Nepečené,Valentínske,Bezlepkové

Cukrovinky

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1čajová lyžička
cvikla - červená repa150gramov
kokos strúhaný200gramov
kokos strúhaný-
mlieko sladené zahustené (kondenzované)300gramov
mlieko sušené100gramov

 

Recept

1. 

cvikla - červená repa 150 gramov

Surovú cviklu ošúpeme a najemno postrúhame. Vložíme do sitka a vytlačíme šťavu.

2. 

cukor kryštálový 1 čajová lyžička

Do šťavy pridáme cukor, krátko prevaríme a necháme vychladnúť.

3. 

kokos strúhaný 200 gramov  mlieko sušené 100 gramov  mlieko sladené zahustené (kondenzované) 300 gramov

Do misy nasypeme kokos, sušené mlieko a prilejeme sladené kondenzované mlieko.

4. 

Vypracujeme kompaktnú kokosovú hmotu.

5. 

kokos strúhaný

Rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm na doske posypanej kokosom. V strede vykrojíme obdĺžnik 20 x 15 cm.

6. 

Okraje odoberieme vložíme do hlbokého taniera a zafarbíme pripravenou cviklovou šťavou (3 ČL).

7. 

Z farebnej kokosovej hmoty vytvoríme valček 20 cm dlhý o priemere 5 cm a následne vytvarujeme do tvaru strechy (trojuholníka na priereze, strany trojuholníka sú asi 5 cm dlhé).

8. 

Do jednej strany vytvoríme pomocou rúčky varechy ryhu a jemne dotvarujeme tak, aby nám v priereze vniklo srdiečko. Vložíme na 10 minút do mrazničky.

9. 

Farebnú hmotu vyberieme z mrazáku a položíme na pripravený obdĺžnik bielej kokosovej hmoty, asi 2 cm od okraja.

10. 

Okraj zahneme a jemne vtlačíme do ryhy na srdiečku.

11. 

Priložíme druhú stranu bielej hmoty, jemne vytvoríme špic srdiečka a okraj zahneme do ryhy.

12. 

Jemne zatlačíme rúčkou varechy, aby vznikol kompaktný spoj.

13. 

Obalíme v kokose, zabalíme do alobalu a necháme stuhnúť v chlade.

14. 

Pred podávaním pokrájame na asi 1 cm široké plátky. Krájame mokrým nožom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies