RECEPTY

Klasické obložené chlebíčky

Klasické obložené chlebíčky

Obložené chlebíčky majú veľa podôb. Ponúkame klasický, nezabudnuteľný recept z nášho detstva na jednoduché obložené sendviče. Žiadna oslava či Silvester bez nich nemohol byť! Chutia aj dnes, rovnako dobre ako v minulosti.

recept,fotorecept,šunka bravčová dusená,syr tvrdý,Veka-biely sendvičový chlieb,vajce slepačie,Slané chuťovky,Silvestrovské

Slané chuťovky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Veka-biely sendvičový chlieb1kus
horčica plnotučná1polievková lyžica
maslo3polievkové lyžice
paprika1kus
paradajky1kus
petržlenová vňať-
syr polotvrdý údený150gramov
syr tvrdý200gramov
uhorka sterilizovaná kyslá4kusy
vajce slepačie3kusy
šunka bravčová dusená250gramov

 

Recept

1. 

maslo 3 polievkové lyžice  horčica plnotučná 1 polievková lyžica

Maslo vymiešame s horčicou.

2. 

vajce slepačie 3 kusy  paradajky 1 kus  paprika 1 kus

Vajíčka uvaríme na tvrdo, vychladíme, olúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Paradajku umyjeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Papriku umyjeme, vyčistíme a nakrájame na tenké kolieska ktoré prekrojíme na štvrtiny.

3. 

syr polotvrdý údený 150 gramov  uhorka sterilizovaná kyslá 4 kusy

Plátky údeného syra pokrájame na menšie časti. Uhorky pokrájame na tenké plátky a každý plátok asi do polovice viac krát nakrojíme- na vejárik.

4. 

syr tvrdý 200 gramov

Syr nastrúhame.

5. 

šunka bravčová dusená 250 gramov

Nakrájanú šunku podľa potreby prekrojíme na polovicu.

6. 

Veka-biely sendvičový chlieb 1 kus

Nakrájaný sendvič (veku) rozložíme na veľkú tácku a každý plátok natrieme maslovo-horčicovou nátierkou.

7. 

Na nátierku položíme plátok šunky, paradajku, papriku uhorku a koliesko vajíčka.

8. 

petržlenová vňať

Posypeme strúhaným syrom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.

9. 

Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies