RECEPTY

Kávovníky

Kávovníky

Vynikajúce kávové mini keksy s čokoládou a mandľou navrchu.

recept,fotorecept,espresso,maslo,cukor práškový,múka polohrubá,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový50gramov
espresso50mililitrov
mandle sladké jadrá50gramov
maslo100gramov
múka polohrubá200gramov
poleva cukrárska oriešková50gramov
vaječný žĺtok1kus
čokoláda 85%100gramov

 

Recept

1. Čokoládovo- kávová zmes

espresso 50 mililitrov  čokoláda 85% 100 gramov

Uvaríme silné espresso. Horkú čokoládu nalámanú na menšie kúsky roztopíme vo vodnom kúpeli. Do roztopenej čokolády pridáme espresso.

2. Príprava cesta

maslo 100 gramov  cukor práškový 50 gramov  vaječný žĺtok 1 kus

Maslo necháme trochu povoliť. Nakrájame ho na menšie kúsky, ktoré vymiešame s práškovým cukrom a vaječným žĺtkom.

3. Vypracujeme cesto

múka polohrubá 200 gramov

Do zmesi vmiešame 1 polievkovú lyžicu čokoládovo- kávovej zmesi. Primiešame múku a vypracujeme cesto.

4. Pečieme

Cesto necháme hodinu odležať v chlade. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 150 ° C. Cesto rozvaľkáme na placku vysokú asi 3 mm a vykrajujeme buď kvetinky alebo kolieska. Jednotlivé kúsky prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, pečieme 10 minút pri 150 ° C.

5. Zdobíme

poleva cukrárska oriešková 50 gramov  mandle sladké jadrá 50 gramov

Na polovicu vychladených koliesok nanesieme vždy čajovú lyžičku čokoládovo- kávovej zmesi a prikryjeme zvyšnými kolieskami. Ozdobíme cukrárskou polevou a jadrami sladkých mandlí.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies