RECEPTY

Hydinové rizoto

Hydinové rizoto

Ľahké a chutné jedlo, ktoré chutí všetkým.

recept,fotorecept,kuracie prsia,zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica),ryža,Rizoto,Talianska kuchyňa,Bezlepkové

Rizoto

Talianska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka-
cesnak1strúčik
chilli paprička sušená1kus
cibuľa1kus
korenie čierne mleté-
kuracie prsia300gramov
maslo25gramov
olej slnečnicový2polievkové lyžice
paprika červená mletá1čajová lyžička
petržlenová vňať-
ryža400gramov
soľ zeleninová3čajové lyžičky
voda1.25litra
zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica)350gramov

 

Recept

1. 

cibuľa 1 kus  maslo 25 gramov  olej slnečnicový 2 polievkové lyžice

Cibuľu speníme na masle aj s troškou oleja.

2. 

kuracie prsia 300 gramov

Pridáme kuracie mäso nakrájané na kocky a orestujeme ho. Necháme dusiť vo vlastnej šťave 5 - 10 minút do mäkka.

3. 

paprika červená mletá 1 čajová lyžička  soľ zeleninová 3 čajové lyžičky  cesnak 1 strúčik  zelenina mrazená (mrkva, hrášok, kukurica) 350 gramov  ryža 400 gramov  bazalka  petržlenová vňať  korenie čierne mleté

K podusenému mäsu pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, zeleninovú soľ (Podravku, Vegetu), bazalku, petržlenovú vňať a pretlačený cesnak, premiešame. Prisypeme ryžu, mrazenú zeleninu a premiešame.

4. 

chilli paprička sušená 1 kus  voda 1.25 litra

Zalejeme vodou, pridáme mäsový bujón a varíme 20 - 30 minút podľa toho, ako si želáme aby bolo risotto krémové. Kto má rád pikantné môže pridat feferónku čerstvú, sušenú, alebo sladko - pikantnej chilli omáčky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies