RECEPTY

Francúzske zemiaky zo surových zemiakov

Francúzske zemiaky zo surových zemiakov

Takto pripravené zemiaky sú rovnako chutné ako pri obdobnej príprave zo zemiakov varených. Výhodou je, že šetria čas.

recept,fotorecept,zemiaky,klobása,vajce slepačie,vajce slepačie,cibuľa,Bravčové mäso

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa200gramov
klobása250gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
masť bravčová-
mlieko polotučné 1,5%200mililitrov
smotana kyslá (14-18% tuku)250mililitrov
soľ2čajové lyžičky
strúhanka0
vajce slepačie8kusov
zemiaky1250gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 1250 gramov  klobása 250 gramov  vajce slepačie 4 kusy  cibuľa 200 gramov

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Na kolieska tiež pokrájame klobásu. Vajcia uvaríme na tvrdo, vychladíme, olúpeme a taktiež nakrájame na kolieska. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno.

2. 

masť bravčová  strúhanka

Hlboký pekáč (35x20 cm) vymastíme a vysypeme strúhankou, jednotlivé ingrediencie vrstvíme. Poukladáme zemiaky, posypeme ich cibuľou, rozložíme klobásku a na ňu vajíčka. Opäť idú zemiaky, cibuľa, klobása a vajíčka.

3. 

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 mililitrov  vajce slepačie 4 kusy  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  strúhanka

Nakoniec položíme poslednú vrstvu zo zemiakov. Takto pripravené zemiaky dáme 20 minút, zakryté, do rozohriatej rúry predpiecť. V mlieku rozmiešame smotanu, vajcia, soľ a korenie a po vyššie uvedených minútach zalejeme týmto nálevom zemiaky. Povrch jemne posypeme strúhankou.

4. 

Zakryté ďalej pečieme cca ďalších 30 minút. Zemiaky odokryjeme a necháme ich ešte 10-15 minút pri väčšom stupni teploty zapiecť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies