svetvomne.sk

Čokoládovo-slivkové suflé

Ľahký a lahodný zákusok, ideálny na záver romantickej večere.

 

Počet porcií: 12

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Brandy½decilitra
Cukor práškový50gramov
Maslo50gramov
Slivky sušené250gramov
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)100mililitrov
Vaječný bielok2kusy
Vaječný žĺtok2kusy
Voda1deciliter
Čokoláda 85%100gramov

1. Slivkový základ

slivky sušené 250 g  brandy ½ dl  voda 1 dl

Slivky rozvaríme do mäkka s trochou vody. Vodu postupne dolievame, tak aby zmes nebola príliš riedka. Nakoniec, počas chladnutia, pridáme brandy.

Slivkový základ

2. Čokoládový základ

čokoláda 85% 100 g  maslo 50 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml  cukor práškový 50 g  vaječný žĺtok 2 ks

Čokoládu rozpustíme s maslom, smotanou a cukrom na pare. Počas chladnutia vmiečame vaječné žĺtky.

Čokoládový základ

3. Príprava cesta

vaječný bielok 2 ks

Vychladnutý slivkový a čokoládový základ zmiešame a jemne k nemu zapracujeme sneh z vyšľahaných vaječných bielkov.

Príprava cesta

4. Pečenie

Cesto vylejeme do vymastených foriem a pečieme cca 20 minút pri teplote 190 °C.

Pečenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť