RECEPTY

Čokoládovo maková tortička

Čokoládovo maková tortička

Sladká malá torta, z ktorej bude každému stačiť kúsok. Ak vám je málo, stačí ingrediencie zdvojnásobiť a použiť na pečenie väčšiu tortovú formu.

recept,fotorecept,mak mletý,čokoláda,čokoláda biela,Torty

Torty

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Torty  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

džem jahodový2polievkové lyžice
mak mletý50gramov
maslo-
maslo100gramov
med60gramov
múka hladká50gramov
múka polohrubá-
pistácie15gramov
rum tmavý2polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)20mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)3polievkové lyžice
soľ1štipka
vaječný bielok3kusy
vaječný žĺtok3kusy
čokoláda100gramov
čokoláda biela100gramov
škorica mletá½čajovej lyžičky

 

Recept

1. 

múka hladká 50 gramov  mak mletý 50 gramov  čokoláda 100 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 3 polievkové lyžice

Múku zmiešame s makom. Čokoládu rozpustíme so smotanou v parnom kúpeli a necháme vychladnúť.

2. 

vaječný bielok 3 kusy  soľ 1 štipka

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

3. 

med 60 gramov  maslo 100 gramov

V miske vyšľaháme med a maslo.

4. 

vaječný žĺtok 3 kusy

Pridáme žĺtky a vyšľaháme do penista.

5. 

rum tmavý 2 polievkové lyžice  škorica mletá ½ čajovej lyžičky

Do žĺtkovej masy pridáme rum, škoricu, čokoládu...

6. 

...a opäť vyšľaháme.

7. 

Prisypeme a dobre rozmiešame múku s makom. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

8. 

maslo  múka polohrubá

Forma na tortu rozkladacia ø 18 cm

Cesto vložíme do malej tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Formu buchneme o stôl a na stole roztočíme, aby sa cesto rovnomerne rozložilo. Pečieme pri 160°C asi 30 minút. Torta je upečená vtedy, ak do nej zapichnete špajdľu a tá po vytiahnutí zostane suchá.

9. 

džem jahodový 2 polievkové lyžice

Na mierne vychladenú tortu dáme džem,...

10. 

...rozotrieme a necháme tortu úplne vychladnúť.

11. 

pistácie 15 gramov

Pistácie nasekáme.

12. 

čokoláda biela 100 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 20 mililitrov

V parnom kúpeli rozpustíme čokoládu v smotane.

13. 

Polevu nanesieme na okraj torty,...

14. 

...potom ju na celú tortu vylejeme a podľa potreby jemne rozotrieme.

15. 

Posypeme pistáciami a necháme stuhnúť v chlade.

16. 

Nakrájame na porcie...

17. 

...a môžeme ponúkať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies