svetvomne.sk

Chrumkavé kura

Aj takto sa dá kurča v parnom hrnci pripraviť. Kurča je chrumkavé a vďaka hlavnej prípravy v parnom hrnci veľmi šťavnaté. Podávame teplé s prílohami, alebo len s pečivom a sterilizovanou uhorkou.

 

Počet porcií: 3

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Korenie grilovacie2čajové lyžičky
Kurča1500gramov
Maslo15gramov
Soľg

1. 

kurča 1500 g  soľ

Kurča umyjeme, z vnútra nasolíme a vložíme do dvoch nádob parného hrnca (z druhej nádoby vyberieme dno). Hodinu paríme v parnom hrnci.

2. 

soľ  korenie grilovacie 2 ČL  maslo 15 g

Po hodine kurča preložíme do pekáča, posolíme povrchu, posypeme grilovacím korením a potrieme zmäknutým maslom. Podlejeme cca 2 dcl vývaru, ktorý nám vznikol v odvapkávacej nádobe. Rúru na pečenie nastavíme na najvyšší stupeň, rozohrejeme a kurča dáme na 15 minút prudko zapiecť.

3. 

Obrátime, postup so solením, korením a maslom zopakujeme. Zapečieme z druhej strany.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť