Bravčové koleno pečené
Pochúťka plná kolagénu.
recept,fotorecept,bravčové koleno,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové koleno | 5 | kusov | |
cesnak | 8 | ||
kečup ostrý | 6 | polievkových lyžíc | |
korenie grilovacie | 2 | čajové lyžičky | |
med | 2 | čajové lyžičky | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | 2 | čajové lyžičky |
Recept
1. Príprava bravčových kolien
bravčové koleno 5 kusov
Bravčové kolená umyjeme a podľa potreby jemne nožíkom oškrabeme po povrchu kože, prípadné väčšie nedostatky - viac chlpov na koži, môžeme túto časť nožom odrezať v tenkej vrstve.
2. Varenie kolien
Kolená vložíme do studenej vody, pridáme soľ a varíme cca 2 hodiny. Pri použití tlakového hrnca varíme 40 minút.
3. Vykostenie
Kolená vyberieme z hrnca, necháme pol hodinu vychladnúť a opatrne ich vykostíme.
4. Marináda
med 2 čajové lyžičky • kečup ostrý 6 polievkových lyžíc • korenie grilovacie 2 čajové lyžičky • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • cesnak 8 s • soľ 2 čajové lyžičky
Kolená poukladáme na pekáč a potrieme marinádou. Marinádu vytvoríme zmiešaním uvedených surovín. Podlejeme vývarom a necháme kolená odpočívať v chlade do druhého dňa.
5. Pečenie
Na druhý deň cca hodinu pred podávaním, odkryté prudko 45 minút zapečieme na najvyššom stupni v rúre. Podľa potreby ešte podlejeme vývarom.
6. Podávame
Podávame s čerstvým chlebom, feferónkami, sterilizovanými uhorkami, horčicou a chrenom. Dobrú chuť!
Dobrú chuť!