RECEPTY

Bravčová polievka

Bravčová polievka

Jednoduchá gulášová polievka z bravčového mäsa a zemiakov.

recept,fotorecept,bravčové pliecko,zemiaky,Mäsové polievky,Maďarská kuchyňa,Bezlepkové,Bezlaktózové

Mäsové polievky

Maďarská kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové pliecko1kilogram
cesnak-
cibuľa3kusy
korenie gulášové2čajové lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
masť bravčová30gramov
paprika2kusy
paprika červená mletá3čajové lyžičky
papriková pasta - pikantná-
soľ2čajové lyžičky
soľ zeleninová-
voda50mililitrov
voda2litre
zemiaky½kilogramu

 

Recept

1. 

cibuľa 3 kusy  paprika 2 kusy  masť bravčová 30 gramov  voda 50 mililitrov

Stredne veľké cibule očistíme a nadrobno nakrájame. Papriku vyčistíme, umyjeme a pokrájame na prúžky. V hrnci rozpustíme masť a cibuľu s paprikou 15 minút podusíme. Podľa potreby podlejeme trochou vody.

2. 

bravčové pliecko 1 kilogram  soľ 2 čajové lyžičky  korenie gulášové 2 čajové lyžičky  paprika červená mletá 3 čajové lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  voda 2 litre

Bravčové mäso umyjeme, pokrájame na kocky a pridáme k cibuľovo-paprikovému základu. Keď mäso obelie - zatiahne sa, pridáme soľ a koreniny. Zamiešame a prilejeme vodu. Varíme 45 minút, občas premiešame.

3. 

zemiaky ½ kilogramu  soľ zeleninová  cesnak  papriková pasta - pikantná

Zemiaky očistíme, umyjeme a pokrájame na kocky. Pridáme ich k takmer uvarenému mäsu a polievku dovaríme - do zmäknutia všetkých ingrediencií (cca 20 minút). Nakoniec polievku dochutíme zeleninovou soľou, očisteným prelisovaným cesnakom a podľa chuti pikantnou paprikovou pastou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies