svetvomne.sk

Zapekaný karfiol

Na prípravu jednoduchý, na chuť skvelý a na zdravie prospešný recept pre každého.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Karfiol1kus
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Maslo15gramov
Olej olivový1deciliter
Paprika červená1kus
Pažítka
Smotana kyslá (14-18% tuku)400gramov
Soľ1čajová lyžička
Syr polotvrdý200gramov
Vajce slepačie4kusy
Zemiaky1kilogram

1. 

karfiol 1 ks  maslo 15 g

Karfiol očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do maslom vymasteného pekáča.

2. 

zemiaky 1 kg  smotana kyslá (14-18% tuku) 400 g  vajce slepačie 4 ks  syr polotvrdý 200 g  paprika červená 1 ks  pažítka  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  olej olivový 1 dl

Pridáme nahrubo nastrúhané zemiaky, kyslú smotanu, natvrdo uvarené vajcia, nakrájanú kocku masla alebo deci oleja, strúhaný syr, nadrobno nakrájanú červenú papriku, nasekanú čerstvú pažítku, soľ a korenie.

3. 

Všetko poriadne premiešame.

4. 

Zakryjeme alobalom a pečieme hodinu pri 180 stupňoch.

5. 

Podávame so sterilizovanými uhorkami. Energetická hodnota jednej porcie je 2363 kJ (564 kcal). Dobrú chuť!

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť