RECEPTY

Tvarohové osie hniezda

Tvarohové osie hniezda

Koláčiky, po ktorých sa len tak "zapráši",

recept,fotorecept,mlieko polotučné 1,5%,múka polohrubá,tvaroh hrudkovitý,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový70gramov
cukor kryštálový1čajová lyžička
cukor práškový-
cukor vanilkový10gramov
droždie čerstvé10gramov
hrozienka100gramov
maslo75gramov
mlieko polotučné 1,5%175mililitrov
múka polohrubá1čajová lyžička
múka polohrubá350gramov
soľ-
tvaroh hrudkovitý500gramov
vajce slepačie2kusy
vaječný žĺtok1kus

 

Recept

1. 

mlieko polotučné 1,5% 175 mililitrov  cukor kryštálový 1 čajová lyžička  múka polohrubá 1 čajová lyžička  droždie čerstvé 10 gramov

V teplom mlieku rozmiešame cukor, múku a droždie. Necháme vzísť kvások.

2. 

múka polohrubá 350 gramov  cukor kryštálový 20 gramov  soľ  vajce slepačie 1 kus  maslo 75 gramov

Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, štipku soli, vajce a roztopené maslo.

3. 

Prilejeme kvások.

4. 

Vymiesime cesto a necháme vykysnúť.

5. 

tvaroh hrudkovitý 500 gramov  vaječný žĺtok 1 kus  cukor vanilkový 10 gramov

Tvaroh rozmiešame so žĺtkom a vanilkovým cukrom.

6. 

vajce slepačie 1 kus

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik 40x30 cm. Potrieme ho rozšľahaným vajíčkom.

7. 

hrozienka 100 gramov  cukor kryštálový 50 gramov

Rovnomerne rozmiestnime tvaroh, posypeme cukrom a  umytými hrozienkami.

8. 

Stočíme do tuhej rolády a krájame 2 cm široké kolieska.

9. 

Kolieska kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, ľahko ich roztlačíme, potrieme vajíčkom.

10. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

11. 

cukor práškový

Ešte horúce pocukrujeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies