RECEPTY

Treska s holandskou omáčkou

Treska s holandskou omáčkou

Ľahké osviežujúce jedlo podávané s čerstvým špenátom na cesnaku.

recept,fotorecept,špenát čerstvý listový,vaječný žĺtok,citrónová šťava,Aljašská treska,Hlavné jedlá z rýb,,Bezlepkové

Hlavné jedlá z rýb

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

Aljašská treska500gramov
cesnak2
citrónová šťava½kusu
korenie biele mleté-
korenie čierne mleté-
maslo125gramov
olej olivový2.5polievkovej lyžice
soľ0
vaječný žĺtok3kusy
špenát čerstvý listový1kilogram

 

Recept

1. Príprava špenátu

olej olivový 1.5 polievkovej lyžice  cesnak 2 s

V panvici si na oleji zľahka osmažíme na drobno nakrájaný cesnak.

2. 

špenát čerstvý listový 1 kilogram

Pridáme umyté listy čerstvého špenátu a ten za príležitostného premiešavania a otáčania tiež tepelne spracujeme.

3. 

Špenát pečením stratí väčšinu objemu a má príjme jemnú cesnakovú príchuť.

4. Holandská omáčka

maslo 125 gramov  vaječný žĺtok 3 kusy  citrónová šťava ½ kusu  soľ  korenie biele mleté

Nad parou si rozpustíme maslo. Prišľaháme vaječné žĺtka a citrónovú šťavu z polky citrónu. Odstavíme a dochutíme soľou a mletým bielym korením.

5. Smaženie tresky

Aljašská treska 500 gramov  olej olivový 1 polievková lyžica  soľ  korenie čierne mleté

Tresku si rozmrazíme a osušíme ju papierovou utierkou. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a pár minút opečieme na panvici z oboch strán.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies