svetvomne.sk

Kokosová torta

Lahodná kokosová torta pre ako slávnostné príležitosti, tak aj na bežný sladký deň. TIP: Do cesta okrem uvedených surovín môžeme pridať 50 gramov mletého bieleho maku, piškóta získa zaujímavú chuť.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. Kokosová plnka

mlieko polotučné 1,5% 500 ml  kokosová múčka 200 g  cukor kryštálový 2 PL

Do hrnca dáme variť mlieko, kokosovú múčku, kryštálový cukor a na miernom ohni varíme 20 minút.

2. 

maslo 200 g  puding kokosový 116 g  kakao - prášok 1 ČL

Po čiastočnom vychladnutí primiešame maslo, 2 balíčky kokosového pudingu bez varenia, kakaový prášok na prifarbenie a poriadne vymiešame.

3. Korpus

múka polohrubá 150 g  cukor kryštálový 100 g  vajce slepačie 2 ks  kypriaci prášok do pečiva 15 g  mlieko polotučné 1,5% 150 ml  olej slnečnicový 100 ml

Do misky dáme polohrubú múku, kryštálový cukor, vajcia, kypriaci prášok do pečiva, olej, mlieko a riadne mixérom vyšľaháme, až kým sa riedke cesto spení. Cesto vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej tortovej formy a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.

4. 

sirup ovocný

Po upečení a vychladnutí (korpus zostáva v tortovej forme) pokvapkáme upečenú piškótu rumom alebo ovocným sirupom.

5. 

poleva cukrárska čokoládová

Zalejeme vychladnutou kokosovou plnkou a na vrch dáme čokoládovú polevu, ktorú po čiastočnom vychladnutí ozdobíme čokoládovou ryžou alebo podobnou cukrárskou posýpkou. Na pol dňa odložíme do chladničky.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť