Kokosová torta
Lahodná kokosová torta pre ako slávnostné príležitosti, tak aj na bežný sladký deň. TIP: Do cesta okrem uvedených surovín môžeme pridať 50 gramov mletého bieleho maku, piškóta získa zaujímavú chuť.
recept,fotorecept,Torty
Torty
Kategórie
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 2 | polievkové lyžice | |
cukor kryštálový | 100 | gramov | |
kakao - prášok | 1 | čajová lyžička | |
kokosová múčka | 200 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 15 | gramov | |
maslo | 200 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 650 | mililitrov | |
múka polohrubá | 150 | gramov | |
olej slnečnicový | 100 | mililitrov | |
poleva cukrárska čokoládová | - | ||
puding kokosový | 116 | gramov | |
sirup ovocný | - | ||
vajce slepačie | 2 | kusy |
Recept
1. Kokosová plnka
mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov • kokosová múčka 200 gramov • cukor kryštálový 2 polievkové lyžice
Do hrnca dáme variť mlieko, kokosovú múčku, kryštálový cukor a na miernom ohni varíme 20 minút.
2.
maslo 200 gramov • puding kokosový 116 gramov • kakao - prášok 1 čajová lyžička
Po čiastočnom vychladnutí primiešame maslo, 2 balíčky kokosového pudingu bez varenia, kakaový prášok na prifarbenie a poriadne vymiešame.
3. Korpus
múka polohrubá 150 gramov • cukor kryštálový 100 gramov • vajce slepačie 2 kusy • kypriaci prášok do pečiva 15 gramov • mlieko polotučné 1,5% 150 mililitrov • olej slnečnicový 100 mililitrov
Do misky dáme polohrubú múku, kryštálový cukor, vajcia, kypriaci prášok do pečiva, olej, mlieko a riadne mixérom vyšľaháme, až kým sa riedke cesto spení. Cesto vylejeme do vymastenej, strúhankou vysypanej tortovej formy a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
4.
Po upečení a vychladnutí (korpus zostáva v tortovej forme) pokvapkáme upečenú piškótu rumom alebo ovocným sirupom.
5.
Zalejeme vychladnutou kokosovou plnkou a na vrch dáme čokoládovú polevu, ktorú po čiastočnom vychladnutí ozdobíme čokoládovou ryžou alebo podobnou cukrárskou posýpkou. Na pol dňa odložíme do chladničky.
Dobrú chuť!