RECEPTY

Fazuľová polievka s údeným mäsom

Fazuľová polievka s údeným mäsom

Výdatná voňavá polievka vhodná aj ako hlavné jedlo. K polievke podávame čerstvé pečivo alebo chlebík.

recept,fotorecept,zemiaky,mrkva,údené rebrá,fazuľa,huby sušené,Strukovinové polievky,Bezlaktózové

Strukovinové polievky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cibuľa80gramov
fazuľa100gramov
huby sušené50gramov
korenie majorán sušený-
masť bravčová40gramov
mrkva150gramov
múka polohrubá40gramov
petržlen80gramov
petržlenová vňať-
soľ-
voda2litre
zemiaky200gramov
údené rebrá200gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 200 gramov  mrkva 150 gramov  petržlen 80 gramov  cibuľa 80 gramov  huby sušené 50 gramov

Zemiaky, mrkvu, petržlen a cibuľu ošúpeme a nakrájame. Sušené huby umyjeme.

2. 

údené rebrá 200 gramov  voda 2 litre  fazuľa 100 gramov

Umyté údené rebierka varíme pol hodinu vo vode. Pridáme k nim fazuľu (fazuľu je dobré nechať deň pred varením namočenú vo vode) a varíme ďalšiu pol hodinu. Potom pridáme očistenú, na malé kocky pokrájanú zeleninu a huby. Varíme pokiaľ zelenina a fazuľa nezmäknú. Rebrá z polievky vyberieme, po vychladnutí z nich oberieme mäso a nakrájame.

3. 

masť bravčová 40 gramov  múka polohrubá 40 gramov  soľ  petržlenová vňať  korenie majorán sušený

Pripravíme si cibuľovú zápražku: na masti speníme pripravenú cibuľu, pridáme múku, za stáleho miešania opražíme, prilejeme vodu a zápražku rozvaríme. Hotovou precedenou zápražkou zahustíme polievku. Nakoniec podľa chuti pridáme soľ, majorán a čerstvú nasekanú vňať petržlenu. Primiešame mäso z rebier. Môžme servírovať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies