svetvomne.sk

Ananásová torta

NO_DESC_

 

Počet porcií: 8

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

džem ovocný  korpus tortový 1 ks

Okrúhly piškótový korpus vložíme do tortovej formy, potrieme džemom alebo pokvapkáme sirupom.

2. 

smotana kyslá (14-18% tuku) 800 g  puding vanilkový - prášok 40 g

Do misky dáme kyslú smotanu alebo jogurt, pridáme vanilkový puding bez varenia. Metličkou poriadne premiešame.

3. 

ananás sterilizovaný 500 ml

Pridáme ananás nakrájaný na drobné kúsky a premiešame.

4. 

Krém rovnomerne rozotrieme na piškótový korpus.

5. 

džem ovocný  korpus tortový 1 ks

Zakryjeme piškótovým korpusom, ktorý sme z jednej strany natreli džemom alebo pokvapkali sirupom.

6. 

ananás sterilizovaný 500 ml

Na korpus poukladáme ananásové kolieska.

7. 

želatina plátková

Ananásovú šťavu zohrejeme na 60 stupňov, pridáme plátkovú želatínu (množstvo želatíny použijeme podľa návodu na obale k pomeru ananásovej šťavy). Keď sa želatína v šťave rozpustí, odložíme ju na pol hodinku do chladničky.

8. 

Čiastočne stuhnutou želatínou zalejeme tortu. Tuhnutie musíme odsledovať. Keď je stuhnutá veľmi, nedá sa vyliať na tortu (vtedy ju môžeme rozpustiť v mikrovlnke a dať opäť nechať pozvoľne zatuhnúť). Naopak, keď je želatína stuhnutá málo, môže pretiecť a nasiaknuť do korpusu.

9. 

Tortu odložíme na pol dňa do chladničky.

10. 

Energetická hodnota celej torty je 7280 kJ (1739 kcal). Jedná porcia (osmina torty) má 910 kJ (217 kcal). Dobrú chuť!

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť