svetvomne.sk
Zavárame hrušky

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Domáca bravčová masť a oškvarky

Klasická bravčová masť je nenahraditeľná ingrediencia mnohých pokrmov. Jej domáca príprava - vytápanie slaniny na škvarenie - je jednoduchý postup ktorého výsledkom sú čisté, kvalitné produkty - bravčová masť a oškvarky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

Zelerové pyré

Jemná zemiakovo - zelerová kaša, vhodná ako príloha k rybe, alebo šťavnatému soté.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Pečená tekvica

Zdravá dobrota. Pečenú tekvicu môžete konzumovať priamo po jej upečení a ošúpaní. Obyčajne je dosť sladká no môžete si ju jemne prisladiť. Okrem priamej konzumácie pripravujeme z dužiny tekvice chutné sladké koláče.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Maslová ryža parboiled

Ryža parboiled je vďaka svojej technologickej príprave zdravšia ako klasická biela ryža. Pre jej nevýraznú chuť ju však má málokto v obľube. Pri príprave ryže s maslom sa z nej stáva chutná príloha.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Boršč

Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Kuracie závitky so schwarzwaldskou šunkou

Rýchly recept na chutnú večeru alebo obed z kuracieho mäska a slanej schwarzwaldskej šunky

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Marinované kuracie mäso s ázijskou zeleninou

Chutné kuracie v jemnej smotanovej omáčke s ázijskou zeleninovou zmesou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Mrkvová ostro-kyslá polievka

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Pečená kačica na mede s hroznovou omáčkou

Chutná jemná kačacina - jednoduchý recept z čias dávno minulých. Podávame s uvedenou hroznovou omáčkou a lokšami, alebo s obľúbenou dusenou kapustou a knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Holandská omáčka

Tradičná omáčka francúzskej kuchyne z masla a šľahaných vaječných žĺtkov.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Pečené karé so slivkami

Pečené mäso s ľahkou sladkou príchuťou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

Tofu omáčka na špagety

Vynikajúca vegánska omáčka inšpirovaná bolonskou kuchyňou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Špargľa so salámou

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Rybie filé na cibuli

Diétnejšie pripravená ryba na stôl vianočný i na bežnú konzumáciu počas celého roku.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

ActiFry kuracie prsia s jahodovou omáčkou

Kombinácia slanej chuti mäsa a zemiakov pečených v ActiFry fritéze a sladkej chuti jahodovej omáčky vás iste osloví.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Celozrnná ryžová kaša s banánmi

Výborná kaša nielen na raňajky, ale aj na večeru. Príprava vyžaduje viac času, nakoľko sa celozrnná ryža dlhšie rozvára.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Pečené sladké zemiaky

Pečené batáty majú výrazne sladkú chuť a preto ich môžeme piecť posypané koreninami podľa chuti. Jemná sladká chuť ostane, avšak soľ a koreniny ich spravia chutne pikantné. Podávať môžeme ako zdravú a neobyčajnú prílohu napríklad k vyprážanému syru.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Kuracie prsia na bielej reďkovke

Skutočne lahodná pochúťka. Podávame s ryžou, posypané čerstvou, prípadne sušenou, pažítkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kapor na víne

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť