svetvomne.sk
Hroznový džem

Skvelý domáci džem z drobného, kyslastého, modrého hrozna. Pri jeho príprave bol použitý cukor a želírovací trstinový cukor s pektínom, bez konzervačných látok. Džem je primerane hustý, vhodný na palacinky, na potretie zákuskov so sladkými plnkami i na korpus krémovej torty.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Opekané cibuľové zemiaky

Recept na veľmi chutné a sýte opekané zemiaky s cibuľou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Krupicové knedličky do polievky

Nadýchané krupicové knedličky sú skvelou tradičnou voľbou do zeleninových polievok a mäsových vývarov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Varená údená krkovička

Základný postup pri varení údeného mäsa vhodného k prívarkom ako teplý pokrm. Konzumujeme klasicky aj na studeno, s horčicou a chrenom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Cestoviny s cuketou na cibuli

Ľahká večera nielen pre vegetariánov. Podávame naslano s čerstvou pažítkou. Tiež sa dá pokrm konzumovať nasladko, nakoľko je od množstva cibule už spočiatku jemne nasladlý. Stačí pridať trochu cukru a škorice.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

stredná

Cestovinový šalát s mozzarellou a sardelovými očkami

Letný svieži cestovinový šalát ideálny namiesto teplého obeda.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Stejky z hovädzej roštenky

Jednoduchý overený postup na prípravu chutného stejku. Panvicu môžete s radosťou nahradiť záhradným grilom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Bravčový guláš so šampiňónmi

Tradičná mäsová polievka, vhodná ako desiatové, ale aj hlavné jedlo. Podávame s chlebom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

nízka

Bravčovinky

Chutné malé bravčovinky podávame so zemiakovými prílohami alebo čerstvými zeleninovými šalátmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové so špagetami

Chutné bravčové karé, z ktorého nemusí byť vždy len rezeň, podávané na špagetách.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Utopenci

Výborný, jemne pikantný, plnený utopenci - klasika českej studenej kuchyne.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Cuketovo - fazuľová polievka

Rýchlo pripravená polievka so slaninkovou príchuťou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Boloňské špagety

Jeden z mnohých druhov receptov na obľúbené boloňské špagety.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kačacie prsia na hruškách

Jemné kačacie prsia v sladkokyslej hruškovej omáčke. Skutočná lahôdka. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Raw kokosovo-orechové tortičky

Zdravý dezert plnený banánmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

vysoká

Bravčové rezne v chlebovej omáčke

K netradičnej, veľmi chutnej, chlebovej omáčke s bravčovým mäsom podávame zemiakovú kašu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Cvikový šalát s hruškami

Chutný a zdravý šalát z obľúbenej červenej repy s hruškami a zelerom. Šalát je tiež veľmi dobrý po pridaní lyžičky jogurtu do porcie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Pečené gaštany

Preverený postup na prípravu ľahko ošúpateľných gaštanov pečených v rúre. Najchutnejšie sú teplé, takže dlho po dopečení nečakajte!

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Banánová pohánka s karobom

Zdravé raňajky, plné energie na celé dopoludnie :) a bez cukru.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Špenátové tagliatelle so salámou a hubami

Pestré cestoviny plné rozmanitých chutí.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť