svetvomne.sk
Kapustovo-paradajková polievka

Chutná hustá polievka, plná zdravej zeleniny, ktorú obľubujú nielen deti, ale aj dospelí.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Hubová praženica z masliakov

Masliak obyčajný je výborná jedlá huba. Zvlášť chutná je jeho príprava na cibuľke s vajíčkami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

ActiFry Zeleninové fašírky

Recept na zeleninové fašírky pripravené s použitím minima oleja.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Hoki (treskovitá ryba) v bylinkovej strúhanke

Upečenú rybu podávame s teplou zemiakovo - syrovou omáčkou, ryžou a plátkom citróna.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Omáčka z paradajkového pretlaku

Omáčku podávame k varenému i pečenému mäsu, k mäsovým guľkám, spolu s knedľou, alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Mandľová pohánka s banánmi

Odporúčame, aby ste si dopriali tieto výborné raňajky aspoň raz do týždňa. Svojmu telu veľmi prospejete.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Šalát Oakland

Sýty a chutný šalát s hubami a chrumkavou zeleninkou. Ľahký na strávenie, vhodný aj ako hlavné jedlo.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Škvarková nátierka

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Guacamole

Avokádový dip konzumujeme s nachos - mexickým kukuričným čipsom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové so šampiňónmi

Chutné masovo-hubové soté v omáčke zahustenej vajíčkami.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 10 min.

Náročnosť

stredná

Bazový sirup tmavý

Chutný bazový sirup. Dlhším varením získa tmavšiu, karamelovú farbu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Pikantné kuracie stehná na zelenine

Pri skromnosti tri porcie :) skutočnej kuracej lahôdky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

Tuniakovo-jablkový šalát

Rýchla zdravá večera. Porcie ozdobíme plátkom citróna. Môžeme podávať s nasucho opečeným kúskom chleba.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Žraločí steak marinovaný

Marinovaný žraločí steak na cesnaku a cibuli, ale aj vypražený v trojobale je vhodný na netradičnú štedrovečernú večeru.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kuracie čertove kúsky

Slané a pálivé kuracie kúsky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Kuracie plátky s kukurično- avokádovou salsou

Ľahký obed v ktorom avokádo dodá salse krémovú a kukurica chrumkavú textúru.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Cícerové placky s koriandrom

Neobyčajná kombinácia orieškovej chutí cícera s koriandrom poteší každého milovníka strukovín.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Pstruh na cibuľke s mrkvou a šampiňónami

Recept na prípravu pstruhov v parnom hrnci.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Cestoviny s omáčkou z čiernej fazule

Vynikajúce a výživné jedlo, ktoré je v Ázii tiež známe pod názvom "Jajangmyeon", alebo "Zazang". Štandardne sa robí s bravčovým mäsom. My sme tentokrát použili hovädzie, ale dobré je aj s kuracím či s tofu.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť