svetvomne.sk
Zemiakové halušky - strapačky

Základný recept na prípravu tradičných zemiakových halušiek, ktoré sa môžu podávať v rôznych variáciách.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové v alobale

Porcie voňavého mäsa so zemiakmi a šampiňónmi. Jednoduchá príprava, jednoduché servírovanie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Polievka z veľkej strakatej fazule

Veľká polievka, z veľkej fazule, s veľkým kúskami údeného mäsa, pre veľa veľkých hladošov. Pre menej veľkých hladošov varíme polievku z polovičného množstva ingrediencií.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Paprikáš nepaprikáš

Jednoduchý recept nenáročný na suroviny a náročný na koreniny.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Hlivová polievka s hráškom

Hustá hlivová polievka pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete zredukovať, prípadne niektoré podľa chuti ani nepoužiť. Nekorenená bude chutiť aj deťom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Grilované kurča

Chrumkavé kuriatko upečené v rúre na grilovacom stojane na kurča. Namiesto špeciálneho stojanu môžeme použiť formu na bábovku, kurča jednoducho napichneme na jej stred, alebo ešte jednoduchšie - kurča napichneme na prázdnu plechovku od piva :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Makové raw guľôčky

Chutné guľôčky plné vitamínov a minerálov. Veľmi vhodné na zdravé vianočné maškrtenie.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Pečené morčacie stehná na červenej cibuli

Mäso je najchutnejšie pri podávaní s knedľou a dusenou kyslou kapustou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Filet z aljašskej tresky na pare

Jednoduchá príprava ryby v parnom hrnci

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Farebná sekaná

Kvalitná domáca sekaná z doma mletého mäsa obohatená zdravou zeleninou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Zemiakové placky s karfiolom a brokolicou

Jemné chutné placky, ktoré sa vám budú páčiť. Konzumujeme samostatné, alebo ich môžeme podávať aj ako prílohu ku grilovanému morčaciemu či kuraciemu mäsu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Bloody Mary

Populárny vzpružovák. Podávame so stopkovým zelerom na miešanie.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

5 min.

Náročnosť

nízka

Šunkovo-cibuľové volské oko

Podávame s chlebom alebo pečivom a čerstvou zeleninou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

12 min.

Náročnosť

nízka

Vyprážané rybacie kúsky zo sumčeka

Rybacie nugetky zo sumčeka afrického. Mäso z tejto ryby je veľmi chutné, pevné a hlavne takmer bez kostí. A práve, ak vám prekáža veľa kostí vo vianočnom kaprovi pokojne ho vymeňte za túto rybu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Chlieb s arašidovým maslom

Jemný chlieb s arašidovým maslom pečený v domácej pekárničke.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Pečený pstruh

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Vínne želé

Recept na lahodné želé z vína. Vhodné na kanapky, alebo ako doplnok slávnostného menu.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Kuracie prsia na bielej reďkovke

Skutočne lahodná pochúťka. Podávame s ryžou, posypané čerstvou, prípadne sušenou, pažítkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Losos na Teriyaki

Návod na rýchlu a šetrnú prípravu výborného a zdravého pokrmu.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Orechové medovníky s rumovou polevou

Sladké medovníčky s jemnou chuťou rumu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť