svetvomne.sk
Guláš s fazuľou

Chutný hustý gulášik. Podávame s chlebom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

Polievka z veľkej strakatej fazule

Veľká polievka, z veľkej fazule, s veľkým kúskami údeného mäsa, pre veľa veľkých hladošov. Pre menej veľkých hladošov varíme polievku z polovičného množstva ingrediencií.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Tlačenka

Kilogram tej najlepšej domácej bravčovej tlačenky za ktorej kvalitný obsah sa môžete zaručiť.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Jemná hlivová polievka

Jednoduchá, do jemna mixovaná, hlivovo - zemiaková polievka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Guláš s pivom

Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Zapekaný sladký zemiak s tekvicou hokkaido

Vitamínmi nabitá príloha, vhodná najmä ku kuraciemu a hovädziemu mäsu. Nízkotučnú verziu získate výmenou slaniny a syra za napr. lisovaný cesnak.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Zavárame pikantné uhorky

Pikantné uhorky v sladkokyslom náleve. Z uvedeného množstva 5-8 cm uhoriek zavaríme 7 kusov sedemdecových zaváracích pohárov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Kačacie pečienky v cibuľovej omáčke

Šťavnaté kačacie pečienky v sladko-slanej cibuľovej omáčke. Porcie pri servírovaní posypeme sušenými brusnicami, čím sa zvýrazní jemná sladká chuť pokrmu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Slivkové guľky zo zemiakového cesta

Recept na prípravu klasických guliek zo zemiakového cesta, plnených slivkami. Slivkové gule doplníme obľúbeným druhom posýpky.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Teľacie kocky na bielom víne

Šťavnaté mäso so zeleninou. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Opekaný patizón

Recept na veľmi jednoduchú úpravu patizónu.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Zemiaková kaša s hráškom

Chutná prílohová kaša zo zemiakov s obľúbeným hráškom. Podávame ku všetkému, k čomu nám zemiakové pyré chutí.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Krúpna baba s hubami

Tradičný pokrm zo slovenskej kuchyne. Namiesto masti je možné pokrm upiecť aj na oleji a stane sa z neho vegetariánska pochúťka.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

vysoká

Rizoto s hubami

Lahodné krémové rizoto s hubami a zeleninou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Malinový mrežovník

Svieži koláčik.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Malinová smotanová zmrzlina

Jemná, krémová domáca zmrzlina. Zmrzlina je najlepšia 4-5 hodín po zmrazení. Ak ju máte v chladničke dlhšie, viac stuhne. Potom ju stačí pred podávaním nechať chvíľu povoliť a premixovať ponorným mixérom. Opäť nadobudne krásnu a chutnú krémovú konzistenciu.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Utopenci narýchlo

Obľúbený pokrm z českej studenej kuchyne. Podávame s chlebom a pohárom dobre vychladeného piva.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Baklažánové a cuketové rolky

Osviežujúce slané zapekané zeleninové rolky.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Cvikla s tuniakom

Tenké plátky varenej červenej repy s tuniakom vo vlastnej šťave z konzervy. Jednoduché, zdravé a chutné.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Rybie filé na cibuli

Diétnejšie pripravená ryba na stôl vianočný i na bežnú konzumáciu počas celého roku.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť