svetvomne.sk
Roláda s mascarpone

Jemná roláda s mascarpone krémom a kakaovo-kávovým korpusom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

vysoká

Americké zemiaky

Vynikajúca, chrumkavá, slaná zemiaková príloha.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Restovaná králičia pečeň

Skutočná delikatesa. Podávame s čerstvým chlebíkom, solíme podľa chuti až pri servírovaní.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Vyprážaný karfiol

Vynikajúca klasika.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

ActiFry grilované kuracie stehná

Recept na vykostené marinované kuracie stehná s prílohou zo zemiakov, mrkvy a cibule.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Zemiakové langoše

Maďarské langoše z kysnutého cesta s postrúhanými varenými zemiakmi. Langoše sú mäkké, jemné a nadýchané. Podávame podľa chuti, tradične s kyslou smotanou a postrúhaným syrom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Bravčová polievka

Jednoduchá gulášová polievka z bravčového mäsa a zemiakov.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Fliačky s červenou kapustou.

Sladká večera, rýchlo na stole. Podávame s cukrom a škoricou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Mäso s mrkvovo-petržlenovou omáčkou

Recept na prípravu bravčovej krkovičky s kuracími stehnami na vlastnej šťave s omáčkou z mixovanej mrkvy a petržlenu.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Syrová cesnačka

Polievka na čas "chrípkový". Podávame s opečeným pokrájaným pečivom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Červená šošovica so špenátom

Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, stačí len vyskúšať.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Tofu-baklažánové burgre s mrkvou

Jemné vegetariánske fašírky. Chuť tofu sa v zelenine ľahko stratí a preto zachutia aj nevegetariánom. Fašírky pripravené s cícerovou múkou sú vhodné aj pri bezlepkovej diéte.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Utopenci narýchlo

Obľúbený pokrm z českej studenej kuchyne. Podávame s chlebom a pohárom dobre vychladeného piva.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Čerešňové Clafoutis

Jemná, smotanovo-maslová čerešňová bublanina na francúzsky spôsob.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

stredná

ActiFry mäsové guľôčky s pórom

Recept na prípravu paradajkovej omáčky a mäsových guľôčok vo fritéze ActiFry 2v1. Podávame s varenými zemiakmi.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Rybacia zeleninová polievka

Hustá polievka zo zeleniny a rybieho filé. Na polievku odporúčame použiť filé, ktoré obsahuje 100% mäsa a nie je ničím konzervované. Najvhodnejšie je z filé z rýb, ktoré sú priamo po ulovení spracované a zamrazené. Samozrejme, že na polievku môžete použiť aj akúkoľvek mrazenú, alebo čerstvú rybu. Avšak jej konzumácia je ťažšia, keďže treba kontrolovať pri jedení kostičky.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

vysoká

Šalátová polievka so žihľavou

Smotanovo-mliečna jarná polievočka. Podávame s vajíčkom uvareným na tvrdo.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Dusená zelenina s kokosom a brusnicami

Chuťovo zaujímavá sladká zelenina, vhodná ako príloha k mnohým pokrmom. Oplatí sa skúsiť ponúknuť takto pripravenú zeleninu deťom, ktoré všeobecne zeleninu moc nemusia.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Cibuľová ryža

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť