Slovenská kuchyňa
Domáce zemiakové lokše

Recept na prípravu chutných zemiakových lokší. Podávame ako prílohu k pečenej kačke či husi, alebo ich plníme slanými (kačacia pečeň) alebo sladkými (makovou, orechovou...) plnkami. Príprava je jednoduchá ale zamúčia celú kuchyňu :) Stoja však za to :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Strapačky s kyslou kapustou

Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Bryndzový posúch so slaninou

Vynikajúci slaný koláč z obľúbenej slovenskej bryndze.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Kôprová omáčka

Jednoducho skvelý prívarok pre všetkých milovníkov voňavého kôpru. Podávame s knedľou a vajíčkom vareným natvrdo.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Krúpna baba s hubami

Tradičný pokrm zo slovenskej kuchyne. Namiesto masti je možné pokrm upiecť aj na oleji a stane sa z neho vegetariánska pochúťka.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
vysoká
Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Tradičná čerešňová bublanina

Tradičný recept na bublaninu z jemného, nadýchaného cesta.
Kuchtil
NorikaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Zemiakové guľky plnené udeným mäsom.

Obľúbené zemiakové knedličky plnené údeným, podávame s opraženou cibuľkou a kyslou kvasenou kapustou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Bryndzový osúch s cibuľou

Obľúbený slaný osúch z bryndze a cibule.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Fučka

Tradičná "prefúkaná" zemiaková kaša. Podávame ako samostatný pokrm s opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Slivkové gule so strúhankou

Tradičný a najjednoduchší recept na prípravu slivkových guliek v jemnom cestíčku.
Kuchtil
ElenkaČas prípravy
1 h. 15 min.Náročnosť
nízka
Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo s unikátnou chuťou, vysokou energetickou hodnotou a pozitívnym vplyvom na tráviaci trakt.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Marhuľové guľky z tvarohového cesta

Babičkine marhuľové guľky z tvarohového cesta sú rýchlo a jednoducho pripravené. Recept s podrobnými krokmi postupu zvládne aj začiatočník.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Kakaovo-orechový závin

Obľúbený koláč z jogurtového kysnutého cesta, zachutí všetkým deťom i dospelým.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Veľkonočný baranček

Tradičný symbol Veľkonočných sviatkov, ktorý poteší nie len vaše chuťové zmysly.
Kuchtil
NorikaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Dusené jahňacie pliecko

Recept na pomaly dusené jahňacie maso v rúre, navoňané rozmarínom a špikované cesnakom s balzamikovou redukciou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
4 h. 10 min.Náročnosť
stredná
Gemerské pirohy

Recept na vyprážané tvarohové pirohy v jemnom cestíčku so smotanou.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Bobáľky s makom

Bobáľky, opekance, pupáľky, pupáky či pupáčiky...najobľúbenejšie sú z makom. Keďže je pokrm pomerne sýty malo by pripravené množstvo stačiť na uvedené 4 porcie. Ak sa vám to zdá málo, kľudne si množstvo ingrediencií zdvojnásobte.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
vysoká
Šúľance s tvarohom

Recept na domáce šúľance zo zemiakového cesta, posypané sladkým tvarohom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Bryndzové špagety

Recept na špagety s bryndzou, chrumkavou mrkvičkou, cibuľkou a koriandrom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Opekance-bobáľky

Bobáľky, opekance, pupáľky... tradičný slovenský vianočný pokrm. Najčastejšie sa podávajú s makom, orechmi, tvarohom...ale chutnajú aj s bryndzou či kapustou. Ich názov a spôsob podávania sa v regiónoch líši. Z uvedeného množstva získate 250 g hotových bobáľkov. Podľa potreby ingrediencie zdvojnásobte.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná