svetvomne.sk

Bezlepkové

Príprava stravy pre celiatikov je často náročná. Rozhodli sme sa vám preto ponúknuť tradičné recepty, na obľúbené jedlá, ktoré v našom receptári neobsahujú lepok. Je samozrejmosťou, že prílohy, ako sú knedle, chlieb či halušky, vymeníte za bezlepkové.

 
Tekvicové pyré z Hokkaido tekvice

Zdravá, príloha k jedlám z bravčového a hovädzieho mäsa. Porciou 250g získate iba 125 kcal.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Jablkovo-cviklový šalát

Zdravý šalát, plný jabĺk a obľúbenej cvikly.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Mrkvovo zemiakové pyré

Pyré podávame k rôzne upraveným mäsám. Veľmi vhodné je ako farebne zaujímavá príloha pre deti.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Boršč

Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Huspenina

Vynikajúca zimná kolagénová pochúťka, ktorej dlhá príprava stojí za to. Podávame s chlebom, cibuľou a octom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Karamelové vegan guľôčky

Obľúbené burizonové guľôčky bez mlieka a masla a pritom rovnako skvelé, ako tie s maslom a so zahusteným sladeným mliekom... a možno aj lepšie. Mňam!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Orechovo makové guľôčky

Chutné malé nepečené guľôčky, vhodné ako maškrta na akúkoľvek príležitosť.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

nízka

Kukuričná bábovka s gaštanovým pyré

Bezlepková bábovka, sladká napriek minimálnemu obsahu cukru. Obsahuje len cukor, ktorý sa nachádza v gaštanovom pyré plus trošku cukru na posype.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Prepustené maslo

Ghee (Ghí) - prepustené, prečistené maslo tvorí základ indického varenia. Má vynikajúcu vôňu a orechovú chuť. Ghí používajú aj mnohé kultúry mimo Indiu. Dôkazom toho je, že i naše prababičky maslo tzv. prepúšťaním upravovali a o Indii vedeli málo :)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

nízka

Nátierka z pivného syra

Vynikajúca pochúťka nielen pre milovníkov piva. Pomazánka nie je vhodná pre deti a pre ľudí, ktorí neobľubujú prenikavú štipľavú arómu tohto fantastického syra.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Bravčové kocky v pórovej omáčke

Mäkučké mäso, jemne chrumkavý pór a lahodná smotanová omáčka...mňam :) Podávame s parenou knedľou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Opečená plnená paprika

Plnená paprika opečená na panvici.Toto chutné a sýte jedlo podávame nie veľmi teplé, s celozrnným pečivom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Ľahké zemiakové pyré

Ľahké a diétne zemiakové pyré.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

nízka

Zeleninová polievka s kukuricou

Zdravá, sladká polievočka, ktorú budete chcieť raňajkovať, obedovať i večerať. Preto si jej navarte plný hrniec!

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

35 min.

Náročnosť

stredná

Coleslaw z červenej kapusty

Obľúbený zeleninový šalát zo zdravej červenej kapusty a zeleniny.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Cviklový šalát s majonézou

Recept na majonézový šalát, ktorého hlavnou zložkou je cvikla. Cvikla obsahuje veľké množstvo vitamínov. Odporúčame robiť v jesenných a zimných mesiacoch, kedy je táto zelenina sezónna a účinne posilní vaše zdravie a imunitu.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Sójový šalát so zeleninou

Chutný strukovinový šalát je vhodný ku grilovaným a pečeným mäsám.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

Pečené kurča s ryžou

Klasické pečené kurča s ryžou. Pri servírovaní môžeme ryžu preliať výpekom. Podávame s kompótom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Ázijské kuracie prsia

Podávame s varenými zemiakmi, alebo ryžou, podľa chuti aj s čerstvým zeleninovým šalátom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Hovädzie stehno na červenom víne

Rustikálny recept na hovädzie mäso na červenom víne s koreňovou zeleninou, hubami a tymiánom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť