svetvomne.sk

Talianska kuchyňa

 
Špagety all'Amatriciana

Alla Amatriciana [alla matriˈtʃaːna] je ľudový názov tradičnej talianskej omáčky na cestoviny, ktorej základ tvoria solená sušená slanina z bravčového krku, paradajky a syr pecorino. Je použiteľná aj s inými druhmi cestovín, napr. bucatini a veľmi chutná :)

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

25 min.

Náročnosť

stredná

Zapekané gnocchi s lososom

Zemiakové "halušky" zapečené s kúskami lososa a bešamelom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Zemiakové Gnocchi alias Noky

Nie je dôležité pod akým názvom ich poznáte, ale že Vám chutia! ... a nebojíte sa vysúkať rukávy a pustiť sa do ich prípravy. Domáce sú najlepšie!

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Boloňské špagety

Jeden z mnohých druhov receptov na obľúbené boloňské špagety.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Špagety Carbonara

Carbonara je tradičná talianska úprava cestovín so slaninou, syrom Pecorino a vajíčkami. Najvhodnejšie cestoviny na prípravu sú práva špagety.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

Špagety Aglio e Olio

Tradičné talianske špagety s cesnakom a olejom. Ochutené sú čiernym korením, soľou a chilli.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

10 min.

Náročnosť

stredná

Ossobuco - dusené teľacie lýtko

Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Fantozziho paradajková polievka

Rajčinová polievka na taliansky spôsob s bazalkou a parmezánom.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

nízka

Cannelloni s mäsovou plnkou

Jednoduchá príprava pokrmu z vynikajúcej talianskej kuchyne.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Vanilková Panna Cotta

Tradičný taliansky krémový dezert.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Lasagne

Jednoduchý recept na prípravu tradičného talianskeho hlavného jedla z cestovín a bravčového mäsa.

Kuchtil

Norika

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Pesto z medvedieho cesnaku

200 gramov skvelej, hustej, pikantnej omáčky. Pesto z medvedieho cesnaku je plné vitamínov a v chladničke vám, po zaliatí trochou olivového oleja, vydrží niekoľko mesiacov. Vhodné je na ochutenie cestovín, do šalátov, alebo si ho pridajte do rôznych jedál podľa chuti.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Hydinové rizoto

Ľahké a chutné jedlo, ktoré chutí všetkým.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

nízka

Gnocchi so syrom Pecorino

Zemiakové "halušky" s omáčkou zo syru Pecorino a smotany. Gnocchi si môžete kúpiť a uvariť jednoducho za pár minút vo vode, alebo pripraviť domáce, podľa nášho receptu, ktorý tiež nájdete na tejto stránke.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

Fettuccine s brokolicou

Cestoviny s parenou brokolicou a paradajkami v jemnej bazalkovo - petržlenovej omáčke.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Teľací guláš

Jemný gulášik z teľacieho móčingu mierne sladkej chuti. Základ je mäsko aj zeleninku opiecť a potom spolu variť do mäkka. Tradične sa mäso krája na stejky a pečie aj s kosťou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Olivové crostini

talianska chuťovka

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Cestoviny s kuriatkami a lososom

Vynikajúce cestoviny s kuriatkami, smotanou a kúskami údeného lososa. Za hrsť lískov čerstvej mäty dodáva tomuto jedlu letnú ľahkosť a sviežosť.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

Šalviové pesto

Nádherne voňajúca hustá omáčka jemne pikantnej chuti. V kuchyni má rôzne možnosti uplatnenia, najčastejšie s cestovinami.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

Pizza

Výborná pizza z cesta odporúčaného talianskym kuchárom.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť