Masť bravčová v receptoch

 

Najvýznamejšie ingrediencie

Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.

 

 

Hovädzí guláš so zemiakmi

Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Fazuľová polievka s párkom

Fazuľová polievka s párkom

Jednoduchá desiatová polievka, vďaka použitiu sterilizovanej fazule rýchla na prípravu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
stredná

Dusená paprika s vajcom

Dusená paprika s vajcom

Rýchla chutná večera.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Teľacie kocky na bielom víne

Teľacie kocky na bielom víne

Šťavnaté mäso so zeleninou. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Kapustová fašírka

Kapustová fašírka

Jemná zeleninová fašírka s príchuťou syra a slaninky. Podávame so zemiakovým pyré.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Držkový perkelt

Držkový perkelt

Pikantný perkelt pre milovníkov hovädzích držiek, zahustený len cibuľou na ktorej sa pripravuje.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Domáce zemiakové lokše

Domáce zemiakové lokše

Recept na prípravu chutných zemiakových lokší. Podávame ako prílohu k pečenej kačke či husi, alebo ich plníme slanými (kačacia pečeň) alebo sladkými (makovou, orechovou...) plnkami. Príprava je jednoduchá ale zamúčia celú kuchyňu :) Stoja však za to :)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
4 h.
Náročnosť
stredná

Hustá zelerová polievka

Hustá zelerová polievka

Recept na prípravu zdravej zelerovej polievky s jemnou lahodnou chuťou. Polievka je vhodná aj pre menšie deti.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Zapekané zemiaky s lečom

Zapekané zemiaky s lečom

Výborné prekladané zemiaky s paradajkovo-paprikovou príchuťou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Fazuľová polievka s paradajkami a mäsom

Fazuľová polievka s paradajkami a mäsom

Výborná strukovinová polievka. Veľmi chutí deťom pre ktoré ju varíme bez soli.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Hovädzia roláda so špenátom

Hovädzia roláda so špenátom

Nielen skvelé veľkonočné pohostenie pri podávaní na studeno, ale aj chutný obed či večera pri podávaní za tepla.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Silvestrovská kapustnica

Silvestrovská kapustnica

18-20 porcií skvelej kapustnice na veľkú silvestrovskú párty. Varíme vo veľkom, najmenej 8 litrovom hrnci.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Bravčová polievka

Bravčová polievka

Jednoduchá gulášová polievka z bravčového mäsa a zemiakov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Kapustovo-fazuľová polievka Šutolica (Šutelica)

Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Teľacia polievka

Teľacia polievka

Vynikajúca, ľahká gulášová polievka z jemného teľacieho mäsa.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 15 min.
Náročnosť
stredná

Zapekané farebné zemiaky

Zapekané farebné zemiaky

Zemiakový obed plný pestrých chutí.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
vysoká

Bravčové na kremžskej horčici

Bravčové na kremžskej horčici

Jednoduchá príprava kúskov bravčovinky v chutnej horčicovej omáčke. Odporúčame podávať s maslovou ryžou parboiled a s niektorým z cviklových šalátov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Cesnaková polievka so zemiakmi

Cesnaková polievka so zemiakmi

Polievka plná zdravia.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Smotanový kelový prívarok s bravčovým

Smotanový kelový prívarok s bravčovým

Obľúbená klasika: kelový prívarok s duseným bravčovým. Podávame podľa chuti s čerstvým voňavým chlebíkom

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Moravský vrabec

Moravský vrabec

Česká klasika, bravčové stehno s kyslou kapustou a knedľou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Syrová cesnačka

Syrová cesnačka

Polievka na čas "chrípkový". Podávame s opečeným pokrájaným pečivom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
nízka

Segedínsky guláš s hovädzím mäsom

Segedínsky guláš s hovädzím mäsom

Obľúbený segedínsky guláš, tentokrát s hovädzím mäsom a množstvom smotany. Podávame s knedľou, alebo chlebom. Komu ako chutí :)... rozhodne si pochutíte všetci! Odporúčame pri príprave použiť kvasenú kapustu s vínom, segedínsky je s ňou skvelý!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Kapustnica so šošovicou

Kapustnica so šošovicou

Hustá polievka z kyslej kapusty, šošovice, mäsa a klobások.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná