Sezóna - Paprika
Rybacia zeleninová polievka

Hustá polievka zo zeleniny a rybieho filé. Na polievku odporúčame použiť filé, ktoré obsahuje 100% mäsa a nie je ničím konzervované. Najvhodnejšie je z filé z rýb, ktoré sú priamo po ulovení spracované a zamrazené. Samozrejme, že na polievku môžete použiť aj akúkoľvek mrazenú, alebo čerstvú rybu. Avšak jej konzumácia je ťažšia, keďže treba kontrolovať pri jedení kostičky.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
vysoká
Farebné mäsovo zeleninové soté

Lahodné, ľahké soté z kuracieho mäsa, doplnené farebnou a výživnou zeleninou. Vhodnou prílohou môže byť ryža alebo cestoviny.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
45 min.Náročnosť
nízka
Opečená plnená paprika

Plnená paprika opečená na panvici.Toto chutné a sýte jedlo podávame nie veľmi teplé, s celozrnným pečivom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Morčacie kocky na paprike

Jemné dusené morčacie mäso na paprike a cibuli, ktorá tvorí ľahkú omáčku. Najlepšie chutná s dusenou ryžou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Zeleninové karí

Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Maďarský guláš

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. 20 min.Náročnosť
stredná
Zemiakový šalát bez majonézy

Jednoduchý a ľahký zemiakový šalát bez majonézy pre všedné, aj sviatočné dni.
Kuchtil
MichalČas prípravy
45 min.Náročnosť
nízka
Zeleninová polievka s červenou šošovicou

Hustá hrejivá polievka, ktorá skvele zasýti.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Zemiakové placky s kápiou

Jemné placky, výnimočné svojou farebnosťou a úžasnou chuťou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Dusené hovädzie na obľúbený prívarok

Obľúbené dusené hovädzie mäso, ktoré skvelo chutí na každom prívarku či omáčke.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Plnená paprika varená v rúre

Obľúbený recept na klasickú plnenú papriku jednoducho uvarenú-upečenú v rúre.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Rizoto s hubami

Lahodné krémové rizoto s hubami a zeleninou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Katov švih - Kaťák

Málokto odolá kombinácii smaženého bravčového mäsa, cibule, cesnaku, papriky, nakladanej uhorky a kečupu. Aby bol katov švih naozaj ostrý, treba mu sekeru nabrúsiť pikantnou paprikou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
45 min.Náročnosť
nízka
Grilovaná kápia s cesnakom

Vynikajúca chuťovka pre všetkých labužníkov. Podávame s kúskami opečenej bagety, alebo chleba.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Vegetariánska plnená paprika

Chutné plnené papriky bez mäsa sa budú páčiť všetkým vegetariánom...a možno aj nevegetariánom. Treba vyskúšať!
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Sójový šalát so zeleninou

Chutný strukovinový šalát je vhodný ku grilovaným a pečeným mäsám.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
2 h. Náročnosť
nízka
Kuracie prsia plnené mozzarellou s bazalkou

Pozrite ako jednoducho sa dá pripraviť vizuálne a chuťovo zaujímavý pokrm zo surovín ktoré každý pozná a zbožňuje. Napriek tomu s týmto receptom uspejete pri romantickej večeri, rodinnom obede aj u detí.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Kura Cacciatore

Taliansky recept na kura Cacciatore [kačatóre] v omáčke s bylinkami, paprikami, paradajkami a čiernymi olivamy. Ako príloha dobre poslúžia špagety, alebo ryža.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Mangalica kotlíkový guláš

Bravčová guláš z kvalitného mäsa mangalice. Mäso z mangalice sa pre nižší obsah cholesterolu považuje za oveľa zdravšie, ako bežné bravčové mäso z ošípanej.
Kuchtil
MichalČas prípravy
3 h. Náročnosť
stredná