Sezóna - Cibuľa

 

Rizoto so syrom Pecorino

Rizoto so syrom Pecorino

Návyková dobrota s typickou chuťou ovčieho syru Pecorino.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Špízy z mletého mäsa

Špízy z mletého mäsa

Pečené špízy servírujeme s prílohami zo zemiakov. Vhodné sú aj k strukovinovým prívarkom a omáčkam.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Pečené morčacie stehná na červenej cibuli

Pečené morčacie stehná na červenej cibuli

Mäso je najchutnejšie pri podávaní s knedľou a dusenou kyslou kapustou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Kuracie pečienky s cibuľou a paradajkami

Kuracie pečienky s cibuľou a paradajkami

Pred podávaním osolíme a servírujeme s ryžou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Dusené paprikové zemiaky

Dusené paprikové zemiaky

Tradične upravené zemiaky vhodné ako príloha k mäsu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Bôčikové karbonátky

Bôčikové karbonátky

Chutné nadýchané fašírky. Podávame s varenými zemiakmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Cibuľová ryža

Cibuľová ryža

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Zemiakový šalát

Zemiakový šalát

Výborný zemiakový šalát bez vajec.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Fučka

Fučka

Tradičná "prefúkaná" zemiaková kaša. Podávame ako samostatný pokrm s opraženou cibuľkou, alebo ako prílohu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Nakladaný Camembert s cesnakom a cibuľou

Nakladaný Camembert s cesnakom a cibuľou

Jemný krémový syr - labužnícka pochúťka.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
4 h.
Náročnosť
stredná

Cesnaková polievka so zemiakmi

Cesnaková polievka so zemiakmi

Polievka plná zdravia.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Kvasená kapusta na červenej cibuli

Kvasená kapusta na červenej cibuli

Rýchlo pripravená dusená kapustová príloha, vhodná ku všetkým pečeným mäsám.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka

Moravský vrabec

Moravský vrabec

Česká klasika, bravčové stehno s kyslou kapustou a knedľou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Hovädzie stehno na koreňovej zelenine

Hovädzie stehno na koreňovej zelenine

Recept na chutný gulášik z hovädzieho mäsa s koreňovou zeleninou a kápiou. Vhodnou prílohou by mohla byť knedľa alebo halušky.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
2 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Praženica

Praženica

Príliš známe jedlo, aby potrebovalo komentár :)

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
15 min.
Náročnosť
nízka

Tatarská omáčka z kyslej smotany

Tatarská omáčka z kyslej smotany

Ľahká tatárska omáčka je vhodná k vyprážaným jedlám zo zeleniny.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

Zemiaková placka s cibuľou a medvedím cesnakom

Zemiaková placka s cibuľou a medvedím cesnakom

Veľká zemiaková placka na plechu s ovsennými vločkami a ľanovými semienkami, ochutená opečenou cibuľou a medvedím cesnakom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Jemná plnená fašírka

Jemná plnená fašírka

Obľúbená sekaná je zvlášť chutná v kombinácii s omáčkami. Dobrá je aj k chlebíku s kyslou uhorkou, alebo k vareným zemiakom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
vysoká

Šunkovo-cibuľové volské oko

Šunkovo-cibuľové volské oko

Podávame s chlebom alebo pečivom a čerstvou zeleninou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
12 min.
Náročnosť
nízka

Paradajkový šalát

Paradajkový šalát

Klasický, jednoduchý šalát z paradajok a cibule.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
15 min.
Náročnosť
nízka

Bravčové mäso na sladko

Bravčové mäso na sladko

Unikátne spojenie sladko-kyslej chuti jabĺk so sladko-horkou chuťou sušených sliviek, jemne slano-korenené.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Rybacie fašírky

Rybacie fašírky

Jednoduché, ľahké a chutné vysmážané fašírky z tresky. Miesto tresky môžete použiť aj filet z inej ryby.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka