Prívarky a omáčky
Skvelé recepty na chutné prívarky a omáčky. Vyberte si podľa chuti a je len na vás či bude váš obed vegetariánsky či nie. Vajíčko, dusené mäso, alebo fašírka chutí na všetkých výborne.
Tekvicový prívarok s kôprom

Klasický letný prívarok. Podávame s varenými zemiakmi, fašírkami, alebo s volským okom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Rýchly fazuľový prívarok z bielej fazule

Jednoducho pripravený fazuľový prívarok z konzervovanej bielej fazule. Podávame s volským okom, so zeleninovými, alebo mäsovými guľôčkami či fašírkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Hrachový prívarok zo žltého sušeného hrachu

Hrachový prívarok je najchutnejší s vareným údeným mäsom, posypaný opraženou cibuľou a s čerstvým voňajúcim chlebom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 10 min.Náročnosť
nízka
Cuketový prívarok

Sýty smotanový prívarok z cukety s jemnou a krémovou konzistenciou, výborne doplnený varenými vajíčkami.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Kelový prívarok so zemiakmi

Klasický recept na prípravu kelového prívarku z kuchyne našich mám.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Šošovicový prívarok

Recept na výborný krémový prívarok zo šošovice, so zemiakmi a volským okom.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
50 min.Náročnosť
nízka
Šampiňónová omáčka s knedľou

Hubová omáčka podávaná s knedľou je vynikajúci, rýchly, bezmäsitý obed.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Patizónový prívarok

Vynikajúci recept na prípravu ľahkého a veľmi chutného prívarku z patizónu. Servírujeme ho s chrumkavou opekanou cibuľkou a vajíčkom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Špenátový prívarok z mrazeného špenátu

Tradične podávame špenátový prívarok s varenými zemiakmi a volským okom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Biela fazuľová omáčka s párkom

Obľúbená omáčka z bielej fazule. Podávame s dochrumkava opečenými párkami a chlebom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Omáčka z paradajkového pretlaku

Omáčku podávame k varenému i pečenému mäsu, k mäsovým guľkám, spolu s knedľou, alebo varenými zemiakmi.
Kuchtil
DadaČas prípravy
15 min.Náročnosť
nízka
Prívarok z kyslej kapusty

Výborný smotanový prívarok z kyslej kapusty so zemiakmi. Podávame s mäsovými guľôčkami alebo s fašírkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Kôprová omáčka

Jednoducho skvelý prívarok pre všetkých milovníkov voňavého kôpru. Podávame s knedľou a vajíčkom vareným natvrdo.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Zemiakový prívarok s kôprom

Chutný letný prívarok. Pre nevegetariánov podávame s duseným hovädzím, alebo pre vegetariánov s volským okom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Šošovicovo - zemiakový prívarok

Omáčka - prívarok zo šošovice a zemiakov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Smotanový zemiakovo-tekvicový prívarok

Chutný prívarok, ktorý sa dá konzumovať bez prílohy. Komu by bolo málo, môže si pridať volské oko, fašírku, či chlebíkom zajedať :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Prívarok Hokkaidó
Recept na lahodný a jemný prívarok z tekvice hokkaidó. Hodí sa k nemu varené vajíčko, varené zemiaky, alebo grilovaná ryba.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Chrenová omáčka

Jednoduchá a obľúbená omáčka, ktorá je klasicky najviac chutná s vareným hovädzím mäsom a s knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
stredná
Tekvicový prívarok s duseným hovädzím mäsom

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím je veľmi obľúbený. Pripravili sme pre vás tento klasický recept z chutnej mladej tekvice, ktorú sme strúhali aj s jej jadierkami a z nových ľahko olúpaných zemiakov, aby sme v zemiakoch zachovali čo najviac vitamínov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Šošovicový masala dál

Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Sladkokyslá fazuľová omáčka so zemiakmi

Sladkokyslý, mliečno-smotanový fazuľový prívarok je veľmi chutný pri podávaní s dobrou fašírkou, klobáskou, alebo volským okom. Klasicky k nemu servírujeme čerstvý, mäkký chlieb. Pri príprave 4 porcií použijeme polovičnú dávku ingrediencií.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Omáčka z vareného hovädzieho mäsa

Uvarili ste si hovädziu polievku či vývar. Ak vám zostalo neskonzumované varené mäso z nej ponúkame vám naozaj výbornú omáčku z neho. Je vhodná k cestovinám, ale aj k haluškám, zemiakom či s knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Šampiňónová karí omáčka

Smotanová omáčka jemnej chuti, plná šampiňónov. Podávame s ryžou, alebo parenou knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Tatarská omáčka z kyslej smotany

Ľahká tatárska omáčka je vhodná k vyprážaným jedlám zo zeleniny.
Kuchtil
DadaČas prípravy
10 min.Náročnosť
nízka