svetvomne.sk

 

Filter

 

 

Pečená bravčová roláda

Pečená bravčová roláda

Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Prekladané zemiaky s mletým mäsom

Návod ako si pripraviť rýchly a nenáročný obed zo zemiakov a mletého bravčového mäska, ktorý dobre zasýti a ešte lepšie chutí.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Kuracie špenátovo-vaječné roládky

Kuracie špenátovo-vaječné roládky

Jednoduchá a rýchla príprava ľahko diétneho obeda či večere.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
vysoká

Kuracie prsia plnené syrovou praženicou

Kuracie prsia plnené syrovou praženicou

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Teľacie pečené rezne

Teľacie pečené rezne

Jemné rezne pripravené v obrátenom trojobale, zľahka predsmažené a dusením dopečené v rúre. Podávame podľa chuti: so zemiakovým šalátom, varenými zemiakmi, ryžou, či len s ľahkým zeleninovým šalátom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky

Recept na prípravu francúzskych zemiakov. Sýty a chutný obed na všedný deň pre každého.

Kuchtil
Ivan
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Plnená fašírka

Plnená fašírka

Fašírka plnená vajíčkom a hráškom. Ako plnku do fašírky je vhodné použiť aj inú zeleninu, prípadne údeniny. Podávame teplú s prívarkom, alebo zemiakovým pyré. Studenú s chlebom a kyslou uhorkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Bravčovo-hovädzia sekaná s vajcom

Bravčovo-hovädzia sekaná s vajcom

Veľká, miešaná plnená fašírka.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 40 min.
Náročnosť
stredná

Fašírka s vajcom

Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Španielske vtáčiky

Španielske vtáčiky

Klasický recept na prípravu obľúbených hovädzích roládiek podávaných s ryžou. Ponúkame tradičný recept z minulého storočia, ktorý bol odovzdávaný z pokolenia na pokolenie formou "Diktujem, píš si!" Recept uvádzame v pôvodnom znení:)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
vysoká

Actifry labužnícke bravčové fašírky

Actifry labužnícke bravčové fašírky

Actifry recept na lahodné bravčové fašírky s údeným syrom a kolieskami paradajky. Vhodnou prílohou sú zemiaky na akýkoľvek spôsob.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Obrátene bravčové rezne

Obrátene bravčové rezne

Zvlášť jemné a lahodné bravčové rezne.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Španielsky vtáčik v rúre

Španielsky vtáčik v rúre

Obľúbená klasická pochúťka z hovädzieho mäsa, jednoducho pečená v rúre. Podávame, ako inak, klasicky s ryžou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Bravčové závitky (španielsky vtáčik) v parnom hrnci

Bravčové závitky (španielsky vtáčik) v parnom hrnci

Obľúbené španielske vtáčiky z bravčového mäsa pripravené v parnom hrnci.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Škótske vajcia

Škótske vajcia

Skvelo chutnajúce guľaté fašírky plnené celým vajíčkom uvareným na tvrdo. Vraj nechýbajú na žiadnom pikniku na britských ostrovoch. Zaručene si ich obľúbite aj vy, dobré sú s chlebom, zemiakmi i s prívarkom. Odporúča sa vysmážať ich v oleji, ale dajú sa upiecť aj v rúre čím sa stanú trochu menej kalorické.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Veľkonočná mäsová fašírka

Veľkonočná mäsová fašírka

Fašírku podávame šibačom na studeno, s tradičnou vekou. Tým, ktorí sa u nás zdržia až k obedu môžeme paštétu zohriať a podať so zemiakovou kašou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
vysoká

Štefánska roláda

Štefánska roláda

Tradičné slovenské hlavné jedlo vhodné na pohostenie rodiny počas sviatkov.

Kuchtil
Elenka
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Jemná plnená fašírka

Jemná plnená fašírka

Obľúbená sekaná je zvlášť chutná v kombinácii s omáčkami. Dobrá je aj k chlebíku s kyslou uhorkou, alebo k vareným zemiakom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
vysoká

Špízy z mletého mäsa

Špízy z mletého mäsa

Pečené špízy servírujeme s prílohami zo zemiakov. Vhodné sú aj k strukovinovým prívarkom a omáčkam.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Čevabčiči

Čevabčiči

Výborný klasický recept na tradične chutné a obľúbené fašírky. Podávame s varenými zemiakmi, nakrájanou čerstvou cibuľou a horčicou.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Jarná mäsová roláda

Jarná mäsová roláda

Farebná hovädzia roláda zapečená v lístkovom ceste. Môžeme ju podávať ako teplý obed so zemiakovou prílohou. Rovnako skvelá je aj na studeno a preto je veľmi vhodná ako veľkonočné pohostenie.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Sekaná na plechu

Sekaná na plechu

Jemná fašírka pečená na plechu. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Prekladané zemiaky

Prekladané zemiaky

Jednoduché prekladané zemiaky z nepredvarených zemiakov. Podávame s kyslou uhorkou a tatárskou omáčkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Vyprážané kuracie pečienky

Vyprážané kuracie pečienky

Stará, dobrá, chutná, slaná, kalorická dobrota :) Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, vďaka čomu ešte viac priberieme :) Pre zdravšiu alternatívu doporučujeme podávať s dusenou zeleninkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť