Zemiakovo-baklažánová masala

Aloo Baingan masala je obľúbený indický pokrm plný zeleniny a typického korenia. Ponúkame jeden zo základných receptov, ktorý má vzhľadom na veľkosť krajiny, z ktorej pochádza mnoho obmien.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Indické maslové kura

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Karfiol s indickým korením

Recept na pikantný karfiol s indickým korením a cícerom. Ako prílohu môžeme podávať ryžu basmati.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Šošovicový masala dál

Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Hovädzie karí

Hovädzí guláš na ázijský spôsob. Výborný tip na chatu, ak ťa už klasický kotlíkový guláš nudí. Curry (karí) pochádza z Indie, ale už si ho veľmi obľúbili v Japonsku, Thajsku, aj v západnom svete.
Kuchtil
MichalČas prípravy
2 h. 30 min.Náročnosť
vysoká
Zeleninové karí

Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Cviklové kofty

Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná