Vynikajúca vegánska omáčka inšpirovaná bolonskou kuchyňou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Rustikálny recept na hovädzie mäso na červenom víne s koreňovou zeleninou, hubami a tymiánom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Talianska špecialita z Milána - teľacie lýtko so špikovou kosťou dusené so zeleninou a vývarom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Pestrejšia verzia fazuliek na cibuľke so sladkou mrkvou v redukovanej paradajkovej omáčke.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Recept na prípravu najemno duseného hovädzieho pliecka na redukcii z červeného vína. Toto chutne pripravené mäso je podávané s pyré zo sladkých zemiakov a koreňovej zeleniny so smotanou a bylinkami.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Ribollita je tradičná talianska polievka z oblasti Toskánska. Túto hustú polievku tvorí pestrá zmes zeleniny a na jej prípravu existuje mnoho zaručených receptov. Uvarte si tento, nami uvedený. Je vyskúšaný a môžeme potvrdiť že je výborný.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
vysoká
Zapekané mäso so zeleninou a syrom ochutenou zemiakovou kašou. Je to výborný obed, či večera a bude všetkým chutiť. Vyskúšajte!
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Tradičný anglický recept na prípravu "Shepherd´s Pie", čiže pastierskeho koláča. Tento slaný mäsový koláč sa pripravuje z mletého jahňacieho mäsa. My sme použili dostupnejšiu variantu použitím mletého bravčového mäsa, čo mu na chuti neubralo.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Jemný gulášik z teľacieho móčingu mierne sladkej chuti. Základ je mäsko aj zeleninku opiecť a potom spolu variť do mäkka. Tradične sa mäso krája na stejky a pečie aj s kosťou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Jeden z mnohých druhov receptov na obľúbené boloňské špagety.
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Šťavnaté mäso so zeleninou. Podávame so zemiakovou kašou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Musaka bez mäsa je rovnako jedinečná pochúťka ako tá klasická. Namiesto mäsa poslúži mrkva a patizón.
Kuchtil
MichalČas prípravy
2 h. Náročnosť
vysoká