svetvomne.sk

 

Filter

 

 

Paradajkový šalát

Paradajkový šalát

Klasický, jednoduchý šalát z paradajok a cibule.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
15 min.
Náročnosť
nízka

Bravčové mäso na sladko

Bravčové mäso na sladko

Unikátne spojenie sladko-kyslej chuti jabĺk so sladko-horkou chuťou sušených sliviek, jemne slano-korenené.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Kokosová dusená zelenina

Kokosová dusená zelenina

Chutná a výborná vegetariánska zelenina inšpirovaná indickou kuchyňou. Môžeme konzumovať s ryžou, alebo ako samostatný pokrm, zvlášť pri držaní odľahčujúcej diéty.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Jemná plnená fašírka

Jemná plnená fašírka

Obľúbená sekaná je zvlášť chutná v kombinácii s omáčkami. Dobrá je aj k chlebíku s kyslou uhorkou, alebo k vareným zemiakom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
vysoká

Rybacie fašírky

Rybacie fašírky

Jednoduché, ľahké a chutné vysmážané fašírky z tresky. Miesto tresky môžete použiť aj filet z inej ryby.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Farebná sekaná

Farebná sekaná

Kvalitná domáca sekaná z doma mletého mäsa obohatená zdravou zeleninou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Zemiakový šalát bez majonézy

Zemiakový šalát bez majonézy

Jednoduchý a ľahký zemiakový šalát bez majonézy pre všedné, aj sviatočné dni.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Cestoviny s cuketou na cibuli

Cestoviny s cuketou na cibuli

Ľahká večera nielen pre vegetariánov. Podávame naslano s čerstvou pažítkou. Tiež sa dá pokrm konzumovať nasladko, nakoľko je od množstva cibule už spočiatku jemne nasladlý. Stačí pridať trochu cukru a škorice.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
stredná

Pečené bravčové mäso na cibuli s mrkvou

Pečené bravčové mäso na cibuli s mrkvou

Jemné, pečené bravčové stehno špikované údenou slaninou. Odporúčame podávať s dusenými zemiakmi a s kyslou uhorkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Šunkovo-cibuľové volské oko

Šunkovo-cibuľové volské oko

Podávame s chlebom alebo pečivom a čerstvou zeleninou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
12 min.
Náročnosť
nízka

Camembertová nátierka s cibuľou

Camembertová nátierka s cibuľou

Výborná nátierka, ktorá je najchutnejšia s čerstvým celozrnným chlebom, ale aj s chrumkavým bielym rožkom. Vhodná aj na jednohubky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
15 min.
Náročnosť
stredná

Francúzske zemiaky zo surových zemiakov

Francúzske zemiaky zo surových zemiakov

Takto pripravené zemiaky sú rovnako chutné ako pri obdobnej príprave zo zemiakov varených. Výhodou je, že šetria čas.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Utopenci

Utopenci

Výborný, jemne pikantný, plnený utopenci - klasika českej studenej kuchyne.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Kačacia polievka

Kačacia polievka

Sezónna dobrota gulášového typu nasýti a zahreje v chladnejších jesenných dňoch.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Párkový tysaj

Párkový tysaj

Jednoduchý recept na prípravu večere pre povedzme začínajúcich kuchárov ;)

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka

Cuketa na cesnaku a cibuli

Cuketa na cesnaku a cibuli

Jednoduchá bezmäsitá večera z obľúbenej cukety. Podávame so zemiakovou kašou, alebo len s chlebíkom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka

Zapekané plnené šampiňóny

Zapekané plnené šampiňóny

Pokrm vhodný nielen na Halloween. Pripomína strašidelné hlavy plné červíkov :). Podávame so zemiakovým pyré.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Pečené kuracie prsia so zemiakmi

Pečené kuracie prsia so zemiakmi

Lahodné kuracie mäso ochutené marinádou, zapečené so zemiakmi a cibuľkou.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
nízka

Tofu praženica s reďkovkou

Tofu praženica s reďkovkou

Recept na chutnú, šťavnatú a nutrične bohatú vegánsku praženicu - smaženicu (bez vajec).

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka

Plnené kuracie stehná v alobale

Plnené kuracie stehná v alobale

Mäso, plnka, príloha - všetko naraz upečené. Jednotlivé porcie servírujeme jednoducho - v alobale v ktorom sme ich piekli.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
vysoká

Cibuľová polievka

Cibuľová polievka

Francúzska špecialita, tradične zapekaná s vynikajúcim švajčiarskym syrom Gruyère. Ako alternatívu odporúčam vyskúšať syr Cantal.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Bryndzový osúch s cibuľou

Bryndzový osúch s cibuľou

Obľúbený slaný osúch z bryndze a cibule.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Utopenci narýchlo

Utopenci narýchlo

Obľúbený pokrm z českej studenej kuchyne. Podávame s chlebom a pohárom dobre vychladeného piva.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Teľací vývar so zeleninou

Teľací vývar so zeleninou

Jemná a veľmi chutná teľacia polievka. Tento obľúbený hovädzí-teľací vývar nás výborne zahreje počas sychravých zimných dní i v čase choroby.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 50 min.
Náročnosť
stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť