Jemná fašírka pečená na plechu. Podávame so zemiakovou kašou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
stredná
Obľúbené zapekané šunkové fliačky s opečenou cibuľkou a syrovou vrstvou na povrchu. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom, alebo s kyslou uhorkou či čalamádou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
nízka
Francúzska špecialita, tradične zapekaná s vynikajúcim švajčiarskym syrom Gruyère. Ako alternatívu odporúčam vyskúšať syr Cantal.
Kuchtil
MichalČas prípravy
2 h. 30 min.Náročnosť
nízka
Recept na prípravu bravčovej pečene na cibuľke a paprikovej omáčke. Ako príloha je vhodná ryža, alebo zemiaková kaša.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Pred podávaním osolíme a servírujeme s ryžou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Vynikajúca lahôdka z klasickej kuchyne ktorá v záplave moderných receptov a rôznych "proti" vypadla z jedálníčkov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
nízka
Recept na veľmi chutné a sýte opekané zemiaky s cibuľou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
35 min.Náročnosť
nízka
Šťavnaté kačacie pečienky v sladko-slanej cibuľovej omáčke. Porcie pri servírovaní posypeme sušenými brusnicami, čím sa zvýrazní jemná sladká chuť pokrmu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Klasický recept na prípravu karfiola na spôsob "mozočka". Pokrm bez pridania soli je vhodný aj pre malé deti.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Výborné zemiaky s cibuľkou podávame ako samostatný pokrm s pohárom kyslého mlieka, alebo ako prílohu k pokrmom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Jemná zeleninová fašírka s príchuťou syra a slaninky. Podávame so zemiakovým pyré.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Bravčová guláš z kvalitného mäsa mangalice. Mäso z mangalice sa pre nižší obsah cholesterolu považuje za oveľa zdravšie, ako bežné bravčové mäso z ošípanej.
Kuchtil
MichalČas prípravy
3 h. Náročnosť
stredná
Jednoduchý recept na prípravu hlivového gulášu so zemiakmi
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
nízka
Tip aj na nedeľný obed. Recept je energeticky odľahčený použitím jogurtu namiesto sladkej smotany, avšak na chutnosti skutočne netratí.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Báječné a mimoriadne chutné pečené koleno. Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, feferónkami, horčicou alebo chrenom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Chutné zeleninovo-mäsové fašírky.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Uvarte si československú klasiku z polotovarov a objavte chuť časov dávno minulých :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Buchty sú najchutnejšie čerstvé, preto ich treba rýchlo zjesť :) Čo iste nebude taký veľký problém :)
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Tradičná mäsová polievka, vhodná ako desiatové, ale aj hlavné jedlo. Podávame s chlebom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 10 min.Náročnosť
nízka
Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a inými chutnými ingredienciami.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Skvelé placky, ktoré môžeme konzumovať samostatne so smotanou či tatárskou omáčkou. Sú dobrou voľbou aj ako príloha k jedlám z mäsa.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Brokolicové knedličky (gule) pripravené v parnom hrnci sú výbornou zdravou večerou. Podávame teplé, posypané cibuľkou opraženou na olivovom oleji.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Jemné, pečené bravčové stehno špikované údenou slaninou. Odporúčame podávať s dusenými zemiakmi a s kyslou uhorkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Syry vynikajúcej chuti vďaka koreniacej zmesi Gyros sú vhodné ako predjedlo, chuťovka, ale aj na zjedenie len tak na raňajky. Podávame s čerstvým bielym pečivom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
nízka