svetvomne.sk

 

Filter

 

 

Sekaná na plechu

Sekaná na plechu

Jemná fašírka pečená na plechu. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Šunkové fliačky s cibuľkou

Šunkové fliačky s cibuľkou

Obľúbené zapekané šunkové fliačky s opečenou cibuľkou a syrovou vrstvou na povrchu. Podávame s čerstvým zeleninovým šalátom, alebo s kyslou uhorkou či čalamádou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Cibuľová polievka

Cibuľová polievka

Francúzska špecialita, tradične zapekaná s vynikajúcim švajčiarskym syrom Gruyère. Ako alternatívu odporúčam vyskúšať syr Cantal.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Bravčová pečeň na šťave

Bravčová pečeň na šťave

Recept na prípravu bravčovej pečene na cibuľke a paprikovej omáčke. Ako príloha je vhodná ryža, alebo zemiaková kaša.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Kuracie pečienky s cibuľou a paradajkami

Kuracie pečienky s cibuľou a paradajkami

Pred podávaním osolíme a servírujeme s ryžou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Bravčová pečeň na cibuli

Bravčová pečeň na cibuli

Vynikajúca lahôdka z klasickej kuchyne ktorá v záplave moderných receptov a rôznych "proti" vypadla z jedálníčkov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
nízka

Opekané cibuľové zemiaky

Opekané cibuľové zemiaky

Recept na veľmi chutné a sýte opekané zemiaky s cibuľou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
nízka

Kačacie pečienky v cibuľovej omáčke

Kačacie pečienky v cibuľovej omáčke

Šťavnaté kačacie pečienky v sladko-slanej cibuľovej omáčke. Porcie pri servírovaní posypeme sušenými brusnicami, čím sa zvýrazní jemná sladká chuť pokrmu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Karfiolová praženica

Karfiolová praženica

Klasický recept na prípravu karfiola na spôsob "mozočka". Pokrm bez pridania soli je vhodný aj pre malé deti.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Cibuľové varené zemiaky

Cibuľové varené zemiaky

Výborné zemiaky s cibuľkou podávame ako samostatný pokrm s pohárom kyslého mlieka, alebo ako prílohu k pokrmom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Kapustová fašírka

Kapustová fašírka

Jemná zeleninová fašírka s príchuťou syra a slaninky. Podávame so zemiakovým pyré.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Mangalica kotlíkový guláš

Mangalica kotlíkový guláš

Bravčová guláš z kvalitného mäsa mangalice. Mäso z mangalice sa pre nižší obsah cholesterolu považuje za oveľa zdravšie, ako bežné bravčové mäso z ošípanej.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
3 h.
Náročnosť
stredná

Hlivový guláš so zemiakmi

Hlivový guláš so zemiakmi

Jednoduchý recept na prípravu hlivového gulášu so zemiakmi

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Kurací perkelt

Kurací perkelt

Tip aj na nedeľný obed. Recept je energeticky odľahčený použitím jogurtu namiesto sladkej smotany, avšak na chutnosti skutočne netratí.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Pikantné bravčové koleno na pive

Pikantné bravčové koleno na pive

Báječné a mimoriadne chutné pečené koleno. Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, feferónkami, horčicou alebo chrenom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Tekvicové fašírky s mäsom

Tekvicové fašírky s mäsom

Chutné zeleninovo-mäsové fašírky.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Zemiakové knedličky s točenou

Zemiakové knedličky s točenou

Uvarte si československú klasiku z polotovarov a objavte chuť časov dávno minulých :)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Slané mäsovo-kapustové buchty

Slané mäsovo-kapustové buchty

Buchty sú najchutnejšie čerstvé, preto ich treba rýchlo zjesť :) Čo iste nebude taký veľký problém :)

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Bravčový guláš so šampiňónmi

Bravčový guláš so šampiňónmi

Tradičná mäsová polievka, vhodná ako desiatové, ale aj hlavné jedlo. Podávame s chlebom.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 10 min.
Náročnosť
nízka

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a inými chutnými ingredienciami.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Zeleninové kalerábovo-cuketové placky

Zeleninové kalerábovo-cuketové placky

Skvelé placky, ktoré môžeme konzumovať samostatne so smotanou či tatárskou omáčkou. Sú dobrou voľbou aj ako príloha k jedlám z mäsa.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Brokolicové knedličky s údeninou v parnom hrnci

Brokolicové knedličky s údeninou v parnom hrnci

Brokolicové knedličky (gule) pripravené v parnom hrnci sú výbornou zdravou večerou. Podávame teplé, posypané cibuľkou opraženou na olivovom oleji.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Pečené bravčové mäso na cibuli s mrkvou

Pečené bravčové mäso na cibuli s mrkvou

Jemné, pečené bravčové stehno špikované údenou slaninou. Odporúčame podávať s dusenými zemiakmi a s kyslou uhorkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
stredná

Nakladané syry s Gyros koreninami

Nakladané syry s Gyros koreninami

Syry vynikajúcej chuti vďaka koreniacej zmesi Gyros sú vhodné ako predjedlo, chuťovka, ale aj na zjedenie len tak na raňajky. Podávame s čerstvým bielym pečivom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť