Kuracia polievka je skvelá, zahreje telo a ako sa hovorí pohladí dušu. Milujú ju deti i dospelí. Chutná hlavne v jesenných a zimných mesiacoch, zvlášť je priam ozdravujúca počas chrípky i nádchy. Na jej prípravu môžeme použiť rôznu koreňovú zeleninu podľa chuti a teda hlavne dobré farmárske kurča. Kurča do polievky dávame celé, avšak ak sa nám zdá, že bude v polievke mäsa priveľa môžeme vykrojiť prsia, ktoré neskôr použijeme na iný pokrm.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Obľúbené zelené placky v sezóne cukety.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Vynikajúci šalát s medovo-citrónovou zálievkou. Šalát je vhodný ako príloha ku grilovanému, pečenému i dusenému mäsu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Úžasne dobré zeleninové fašírky, ktoré vám dokážu, že to ide aj bez mäsa.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Hustý, chutný guláš pre milovníkov hovädzích držiek.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Jednoduchý recept na obľúbené strapačky s kyslou kapustou. Halušky si pripravíte podľa receptu v kroku číslo štyri. Pre ešte jednoduchšiu prípravu môžete použiť mrazený výrobok, ktorý už v dnešnej dobe mnohí výrobcovia ponúkajú v dobrej kvalite.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
stredná
Veľký slaný závin z kysnutého cesta plný chutných ingrediencií.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
stredná
Vynikajúci recept na prípravu ľahkého a veľmi chutného prívarku z patizónu. Servírujeme ho s chrumkavou opekanou cibuľkou a vajíčkom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Variabilná raňajková pochúťka vhodná aj na večeru. Obmeny chutí získame zmenou druhu použitých údenín.
Kuchtil
DadaČas prípravy
15 min.Náročnosť
nízka
Niekto zeler obľubuje, niekto nie. V tejto skvelej kombinácii zachutí všetkým.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Hustá pasta z baklažánu je výborná príloha ku grilovaným mäsám. Chutné vegetariánske jedlo pripravíme keď ju podávame k pečeným zemiakom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
20 min.Náročnosť
stredná
Chutná pomazánka z konzervovaného tuniaka vo vlastnej šťave. Vhodná na chlieb aj pečivo, na raňajky aj večeru, ale aj ako chuťovka či predjedlo.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Veľká, miešaná plnená fašírka.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 40 min.Náročnosť
stredná
Špízy sú jednoduchým a obľúbeným spôsobom prípravy jedla na grilovačke. Rovnako jednoduchá je ich príprava v rúre. Prípravou v alobale, či už na grile, alebo v rúre, sú oveľa viac šťavnatejšie.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Karfiolový nákyp a pikantnou chuťou syra Niva, ktorý je obdobou francúzskeho syra Roquefort.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 15 min.Náročnosť
stredná
Recept na pikantný karfiol s indickým korením a cícerom. Ako prílohu môžeme podávať ryžu basmati.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. 30 min.Náročnosť
nízka
... na sobotnú grilovačku.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
vysoká
Šťavnaté kačacie pečienky v sladko-slanej cibuľovej omáčke. Porcie pri servírovaní posypeme sušenými brusnicami, čím sa zvýrazní jemná sladká chuť pokrmu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Jednoduchý recept na lahôdku vhodnú aj pre vegetariánov.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Chutné špízy v sobotu na obed :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
nízka
Výborný rýchly bezmäsitý obed.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka