Chutný obed zo zemiakov, kvasenej kapusty, slaniny a vajec, obľúbený hlavne počas zimných mesiacov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Pôvodný recept na túto starodávnu polievku hovorí o jej príprave v kotlíku na ohni a pečení zemiakov v pahrebe. Ponúkame vám jednoduchú prípravu tejto chutnej a zdravej polievky v modernej kuchyni.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Slovenská klasika z bežne nájditeľných surovín v chladničke.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Slaný zimný koláč, ktorý vám mimoriadne zachutí.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Kapustovo-zemiakový nákyp so slaninkou a údeným.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
nízka
Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká