Filter
Bobáľky, opekance, pupáľky... tradičný slovenský vianočný pokrm. Najčastejšie sa podávajú s makom, orechmi, tvarohom...ale chutnajú aj s bryndzou či kapustou. Ich názov a spôsob podávania sa v regiónoch líši. Z uvedeného množstva získate 250 g hotových bobáľkov. Podľa potreby ingrediencie zdvojnásobte.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Výborný slivkový koláč z kysnutého cesta s chrumkavou posýpkou.
Kuchtil
ElenkaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Tradičný recept na koláč z kysnutého cesta s posýpkou a kyselkavou príchuťou.
Kuchtil
ElenkaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Overený postup na prípravu jemného tukového pečiva. Žemle sú vhodné na prípravu hamburgerov.
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Lahodné marcipánové srdiečka s punčovou polevou.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
nízka
Vynikajúce kávové mini keksy s čokoládou a mandľou navrchu.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Overený postup na prípravu jemného tukového pečiva.
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Obľúbené veľkonočné pečivo - ponúkame recept s orechmi.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Domáca je najlepšia. Cez rok na raňajky na druhý deň po upečení, na Vianoce ku kapustnici. Deťom chutia aj "vianočkové dukátové buchtičky", kedy vianočku pokrájame na kocky a na tanieri zalejeme vanilkovým pudingovým krémom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Osvedčený recept na prípravu lahodných krémových venčekov z odpaľovaného cesta.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 40 min.Náročnosť
stredná