Kuracia polievka je skvelá, zahreje telo a ako sa hovorí pohladí dušu. Milujú ju deti i dospelí. Chutná hlavne v jesenných a zimných mesiacoch, zvlášť je priam ozdravujúca počas chrípky i nádchy. Na jej prípravu môžeme použiť rôznu koreňovú zeleninu podľa chuti a teda hlavne dobré farmárske kurča. Kurča do polievky dávame celé, avšak ak sa nám zdá, že bude v polievke mäsa priveľa môžeme vykrojiť prsia, ktoré neskôr použijeme na iný pokrm.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Úžasne dobré zeleninové fašírky, ktoré vám dokážu, že to ide aj bez mäsa.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Chutný obed na sobotu. Rizoto môžeme pred podávaním posypať strúhaným syrom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Hustá mliečna polievka s jemnou chuťou mrkvy.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Musaka bez mäsa je rovnako jedinečná pochúťka ako tá klasická. Namiesto mäsa poslúži mrkva a patizón.
Kuchtil
MichalČas prípravy
2 h. Náročnosť
vysoká
Mäkkučké hovädzie mäso v lahodnej omáčke, podávané s parenou knedľou. To musíte vyskúšať!
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Vegetariánsky pokrm inšpirovaný indickou kuchyňou. Podávame s ryžou basmati a s chutným ananásovým šalátom s jogurtom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Neobyčajná kombinácia orieškovej chutí cícera s koriandrom poteší každého milovníka strukovín.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Svieža polievka plná zeleniny. Vhodná aj na konzumáciu v rámci diétneho odľahčujúceho dňa, kedy si polievku doprajeme vždy počas hlavného jedla.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Sladká a šťavnatá bábovka, na ktorej si zaručene pochutnáte.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Šťavnaté mäso so zeleninou. Podávame so zemiakovou kašou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Jemný gulášik z teľacieho móčingu mierne sladkej chuti. Základ je mäsko aj zeleninku opiecť a potom spolu variť do mäkka. Tradične sa mäso krája na stejky a pečie aj s kosťou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Jednoduchá polievka z mrkvy a tekvice hokkaido s kôprom a smotanou. Ideálna počas jesennej tekvicovej sezóny.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Klasická dobrota českej kuchyne je náročnejšia na čas pri varení, avšak trpezlivosť pri jej príprave stojí za tento gurmánsky zážitok.
Kuchtil
MichalČas prípravy
3 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Ribollita je tradičná talianska polievka z oblasti Toskánska. Túto hustú polievku tvorí pestrá zmes zeleniny a na jej prípravu existuje mnoho zaručených receptov. Uvarte si tento, nami uvedený. Je vyskúšaný a môžeme potvrdiť že je výborný.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Skvelé zeleninové guľôčky podávame s obľúbenou prílohou. Odporúčame pečené zemiaky, tatarskú omáčku,alebo ryžu, zemiakové pyré, strukovinový prívarok...no, máte toho pestro na výber!
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Veľký hrniec, hustej desiatovej polievky, plnej zeleniny, zemiakov a fankfurtských párkov :) (a preto frankfurtská šošovicová...)
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
vysoká
Kvalitná domáca sekaná z doma mletého mäsa obohatená zdravou zeleninou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
nízka
Letná pochúťka s čerstvými sezónnymi hubami na paprike, cibuľke a mrkve s vajíčkom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Tradičný recept na legendárny majonézový šalát so salámou a koreňovou zeleninou.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Recept na prípravu pstruhov v parnom hrnci.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
25 min.Náročnosť
nízka
Recept na prípravu chutnej domácej kuracej polievky so zeleninou.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
2 h. Náročnosť
nízka
Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
vysoká
Jemné, zeleninovo-orieškové placky zachutia každému gurmánovi.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná