svetvomne.sk

 

Filter

 

 

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachový prívarok inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Zemiaky s cícerom

Zemiaky s cícerom

Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Červená šošovica so špenátom

Červená šošovica so špenátom

Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, stačí len vyskúšať.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Šošovicovo-hrachový pikantný dál

Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 45 min.
Náročnosť
stredná

Fazuľová polievka s kurkumou

Hrejivá mliečna polievka so zdravou kurkumou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Zeleninové karí

Zeleninové karí

Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Zimná zeleninová polievka

Zimná zeleninová polievka

Hrejivá polievočka, plná koreňovej zeleniny, ktorá nielen zahreje a zasýti, ale aj pomôže zabojovať proti nejakej-tej tukovej bunke :)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
vysoká

Indické maslové kura

Indické maslové kura

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Grilovaný škoricový Camembert

Grilovaný škoricový Camembert

Mimoriadne dobrý syr v orientálnom korení. Podávame s varenými, krátko opečenými zemiakmi na masle a čerstvou zeleninou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Pečené zeleninové guľôčky

Pečené zeleninové guľôčky

Skvelé zeleninové guľôčky podávame s obľúbenou prílohou. Odporúčame pečené zemiaky, tatarskú omáčku,alebo ryžu, zemiakové pyré, strukovinový prívarok...no, máte toho pestro na výber!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Šošovicovo-tekvicové karí

Šošovicovo-tekvicové karí

Chutný vegetariánsky obed, či večera. Podávame s ryžou basmati.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Citrónová ryža

Citrónová ryža

Nimba chawal - citrónová ryža, je obľúbený recept prípravy ryže v južnej Indii. Servíruje sa ako samostatný pokrm, prípadne v kombinácii s inými indickými jedlami. Chutí jemne kyslo, pikantne i slano. Ponúkame jeden zo základných receptov na jej prípravu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
stredná

Šošovicový masala dál

Šošovicový masala dál

Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Ajurvédska polievka Kičadi

Ajurvédska polievka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo šošovica) a zelenina.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
vysoká

Kokosová dusená zelenina

Kokosová dusená zelenina

Chutná a výborná vegetariánska zelenina inšpirovaná indickou kuchyňou. Môžeme konzumovať s ryžou, alebo ako samostatný pokrm, zvlášť pri držaní odľahčujúcej diéty.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Mrkvovo-zemiakové sabdži v paradajkovej omáčke

Mrkvovo-zemiakové sabdži v paradajkovej omáčke

Recept na prípravu sabdži (sabji), indickej zmesi dusenej zeleniny, zemiakov a korenín, na cibuľovo-paradajkovom základe. Môžeme podávať s ryžou, ako hlavné jedlo dňa.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
stredná

Basmati ryža so zeleninou

Basmati ryža so zeleninou

Jednoduché zeleninové rizoto. Môžeme podávať ako prílohu i ako samostatné vegetariánske jedlo.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Kurkumové zemiaky

Kurkumové zemiaky

Jemne pikantné dusené zemiaky s indickým korením.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
24 min.
Náročnosť
stredná

Smotanový kelový prívarok s bravčovým

Smotanový kelový prívarok s bravčovým

Obľúbená klasika: kelový prívarok s duseným bravčovým. Podávame podľa chuti s čerstvým voňavým chlebíkom

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Pikantný hrach s mrkvou

Pikantný hrach s mrkvou

Vegetariánsky pokrm inšpirovaný indickou kuchyňou. Podávame s ryžou basmati a s chutným ananásovým šalátom s jogurtom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Zeleninové sabdži s cuketou

Zeleninové sabdži s cuketou

Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Kurkumové kurča

Kurkumové kurča

Zlatisté pečené kurča s vynikajúcou chuťou, jednoducho pripravené.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 40 min.
Náročnosť
stredná

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť