Šošovicový dál so špenátom(Palak Dal, Dal Palak), je skvelá indická omáčka z drobnej šošovice a čerstvého špenátu. Je to výborný, sýty a zdravý pokrm. Aj keď indickú kuchyňu nepreferujete, toto vám bude zaručene chutiť, stačí len vyskúšať.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Hustá hlivová polievka pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete zredukovať, prípadne niektoré podľa chuti ani nepoužiť. Nekorenená bude chutiť aj deťom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Jemne pikantné dusené zemiaky s indickým korením.
Kuchtil
DadaČas prípravy
24 min.Náročnosť
stredná
Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Cviklové fašírky Čukunda kofta sú veľmi zdravé a chutné. Napriek tomu, že sa vysmážajú v oleji mastné nie sú. Podávame ich ako súčasť indického menu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Tekvicová krémová polievka fantastickej chuti.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Hrachový prívarok inšpirovaný indickou kuchyňou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Nimba chawal - citrónová ryža, je obľúbený recept prípravy ryže v južnej Indii. Servíruje sa ako samostatný pokrm, prípadne v kombinácii s inými indickými jedlami. Chutí jemne kyslo, pikantne i slano. Ponúkame jeden zo základných receptov na jej prípravu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 45 min.Náročnosť
stredná
Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Pre všetkých milovníkov pálivých jedál, ponúkame pikantnú praženicu s hubami.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Recept na prípravu sabdži (sabji), indickej zmesi dusenej zeleniny, zemiakov a korenín, na cibuľovo-paradajkovom základe. Môžeme podávať s ryžou, ako hlavné jedlo dňa.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Mimoriadne dobrý syr v orientálnom korení. Podávame s varenými, krátko opečenými zemiakmi na masle a čerstvou zeleninou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Aloo Baingan masala je obľúbený indický pokrm plný zeleniny a typického korenia. Ponúkame jeden zo základných receptov, ktorý má vzhľadom na veľkosť krajiny, z ktorej pochádza mnoho obmien.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Vegetariánsky pokrm inšpirovaný indickou kuchyňou. Podávame s ryžou basmati a s chutným ananásovým šalátom s jogurtom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
nízka
Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Veľmi chutné prílohové zemiaky, ktoré môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná