Nimba chawal - citrónová ryža, je obľúbený recept prípravy ryže v južnej Indii. Servíruje sa ako samostatný pokrm, prípadne v kombinácii s inými indickými jedlami. Chutí jemne kyslo, pikantne i slano. Ponúkame jeden zo základných receptov na jej prípravu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Ľahký a chutný bezmäsitý obed nielen pre vegetariánov.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Jemné placky zo zemiakov a karfiolu. Ochutené cesnakom a majoránkou oslovia gurmánov a pochutíte si na nich v každom ročnom období.
Kuchtil
MichalČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Hrachový prívarok inšpirovaný indickou kuchyňou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Chutná a výborná vegetariánska zelenina inšpirovaná indickou kuchyňou. Môžeme konzumovať s ryžou, alebo ako samostatný pokrm, zvlášť pri držaní odľahčujúcej diéty.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Hustá hlivová polievka pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete zredukovať, prípadne niektoré podľa chuti ani nepoužiť. Nekorenená bude chutiť aj deťom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Veľmi chutný kapustový šalát, obľúbený nielen v ázijskej kuchyni. Môžeme podávať k takmer všetkým slaným hlavným jedlám nevegetariánskej, ale aj vegetariánskej kuchyne.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Morčacie mäso v krémovej mliečnej omáčke, ktorú sme ochutili obľúbeným a zdravým medvedím cesnakom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Recept na chutnú, šťavnatú a nutrične bohatú vegánsku praženicu - smaženicu (bez vajec).
Kuchtil
MichalČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.
Kuchtil
MichalČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Recept na prípravu sabdži (sabji), indickej zmesi dusenej zeleniny, zemiakov a korenín, na cibuľovo-paradajkovom základe. Môžeme podávať s ryžou, ako hlavné jedlo dňa.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Tekvicová krémová polievka fantastickej chuti.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Voňavý tekvicový koláč s lahodným krémom zo skyru a šľahačky.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Pre všetkých milovníkov pálivých jedál, ponúkame pikantnú praženicu s hubami.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Veľmi chutné prílohové zemiaky, ktoré môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Podľa tohoto receptu si pripravíte vynikajúci, pikantný smotanový dip s medvedím cesnakom.Omáčka je skvelá k zemiakovým plackám, mäsu alebo na namáčanie chipsov či nachos.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
10 min.Náročnosť
nízka
Šťavnatá "Žltá":) kuracina s lákavou jemnou chuťou Indie. Podávame s ryžou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo šošovica) a zelenina.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
vysoká
Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.
Kuchtil
MichalČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
nízka
Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná