svetvomne.sk

 

Filter

 

 

Citrónová ryža

Citrónová ryža

Nimba chawal - citrónová ryža, je obľúbený recept prípravy ryže v južnej Indii. Servíruje sa ako samostatný pokrm, prípadne v kombinácii s inými indickými jedlami. Chutí jemne kyslo, pikantne i slano. Ponúkame jeden zo základných receptov na jej prípravu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
stredná

Kurkuma pikantné tofu so špagetami

Kurkuma pikantné tofu so špagetami

Ľahký a chutný bezmäsitý obed nielen pre vegetariánov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
stredná

Karfiolovo zemiakové placky

Karfiolovo zemiakové placky

Jemné placky zo zemiakov a karfiolu. Ochutené cesnakom a majoránkou oslovia gurmánov a pochutíte si na nich v každom ročnom období.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachovo špenátový prívarok

Hrachový prívarok inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Kokosová dusená zelenina

Kokosová dusená zelenina

Chutná a výborná vegetariánska zelenina inšpirovaná indickou kuchyňou. Môžeme konzumovať s ryžou, alebo ako samostatný pokrm, zvlášť pri držaní odľahčujúcej diéty.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Hlivová polievka s hráškom

Hlivová polievka s hráškom

Hustá hlivová polievka pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete zredukovať, prípadne niektoré podľa chuti ani nepoužiť. Nekorenená bude chutiť aj deťom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Kapustový šalát s kurkumou

Kapustový šalát s kurkumou

Veľmi chutný kapustový šalát, obľúbený nielen v ázijskej kuchyni. Môžeme podávať k takmer všetkým slaným hlavným jedlám nevegetariánskej, ale aj vegetariánskej kuchyne.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Morčacie v jogurtovej omáčke s medvedím cesnakom

Morčacie v jogurtovej omáčke s medvedím cesnakom

Morčacie mäso v krémovej mliečnej omáčke, ktorú sme ochutili obľúbeným a zdravým medvedím cesnakom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Tofu praženica s reďkovkou

Tofu praženica s reďkovkou

Recept na chutnú, šťavnatú a nutrične bohatú vegánsku praženicu - smaženicu (bez vajec).

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
20 min.
Náročnosť
nízka

Indické maslové kura

Indické maslové kura

Maslové kurča (Murgh Makhani) je jemne pikantné severoindické jedlo obľúbené po celom svete. Chutné mäso v skvelej omáčke podávame s ryžou, alebo s indickými chlebovými plackmi.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Baklažánovo-cícerové karí

Baklažánovo-cícerové karí

Baklažánová omáčka s cícerom Baingan chana (chole) masala je obľúbený indický pokrm pikantnej chuti. Množstvo korenín môžete podľa chuti ubrať, alebo aj pridať.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
stredná

Mrkvovo-zemiakové sabdži v paradajkovej omáčke

Mrkvovo-zemiakové sabdži v paradajkovej omáčke

Recept na prípravu sabdži (sabji), indickej zmesi dusenej zeleniny, zemiakov a korenín, na cibuľovo-paradajkovom základe. Môžeme podávať s ryžou, ako hlavné jedlo dňa.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
stredná

Smotanová Hokkaido polievka

Smotanová Hokkaido polievka

Tekvicová krémová polievka fantastickej chuti.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Jemný tekvicový koláč so skyrom

Jemný tekvicový koláč so skyrom

Voňavý tekvicový koláč s lahodným krémom zo skyru a šľahačky.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Pikantná hubová praženica

Pikantná hubová praženica

Pre všetkých milovníkov pálivých jedál, ponúkame pikantnú praženicu s hubami.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Zeleninové sabdži s cuketou

Zeleninové sabdži s cuketou

Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Pražené korenené zemiaky s cibuľou

Pražené korenené zemiaky s cibuľou

Veľmi chutné prílohové zemiaky, ktoré môžeme podávať aj ako samostatný pokrm. Recept inšpirovaný indickou kuchyňou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

Dip s medvedím cesnakom

Dip s medvedím cesnakom

Podľa tohoto receptu si pripravíte vynikajúci, pikantný smotanový dip s medvedím cesnakom.Omáčka je skvelá k zemiakovým plackám, mäsu alebo na namáčanie chipsov či nachos.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
10 min.
Náročnosť
nízka

Kuracie mäso na kurkume

Kuracie mäso na kurkume

Šťavnatá "Žltá":) kuracina s lákavou jemnou chuťou Indie. Podávame s ryžou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Ajurvédska polievka Kičadi

Ajurvédska polievka Kičadi

Khičadi (Kichadi) je základom indickej kuchyne. V ajurvéde je hlavným liečivým, vyrovnávajúcim a detoxikačným pokrmom. Má veľmi priaznivé účinky na tráviace orgány. Základom sú koreniny, ryža Basmati, fazuľa Mungo (alebo šošovica) a zelenina.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
vysoká

Šošovicový masala dál

Šošovicový masala dál

Skúste aj vo vašej kuchyni vykúzliť túto veľmi chutnú a zdravú strukovinovú kašu. Môžete ju servírovať ako prílohu spolu s ryžou. Pre spestrenie doplňte vajíčko, grilovanú zeleninu, tofu či mäso.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Zeleninové karí

Zeleninové karí

Chutný, zdravý a veľmi dobrý zeleninový guláš z indickej kuchyne. Podávame s ryžou. Druhy zeleniny v zeleninovom karí môžeme obmienať. Namiesto cukety použiť napríklad baklažán či tekvicu...

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom

Prívarok z červenej šošovice s kokosovým mliekom

Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
nízka

Zemiakovo-karfiolová masala

Zemiakovo-karfiolová masala

Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
35 min.
Náročnosť
stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť