svetvomne.sk

 

Filter

 

 

Bravčová polievka

Bravčová polievka

Jednoduchá gulášová polievka z bravčového mäsa a zemiakov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Rybacia zeleninová polievka

Rybacia zeleninová polievka

Hustá polievka zo zeleniny a rybieho filé. Na polievku odporúčame použiť filé, ktoré obsahuje 100% mäsa a nie je ničím konzervované. Najvhodnejšie je z filé z rýb, ktoré sú priamo po ulovení spracované a zamrazené. Samozrejme, že na polievku môžete použiť aj akúkoľvek mrazenú, alebo čerstvú rybu. Avšak jej konzumácia je ťažšia, keďže treba kontrolovať pri jedení kostičky.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
vysoká

Plnený pikantný hermelín v oleji

Plnený pikantný hermelín v oleji

Obľúbený nakladaný syr s bielou plesňou na povrchu plnený pikantnou plnkou a cibuľou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Maďarský guláš

Maďarský guláš

Skvelý recept na originál maďarský guláš. Guláš sa skladá výhradne z mäsa, cibule, papriky a paradajok. Je veľmi chutný a aj keď sa ničím nezahusťuje je dostatočne hustý. Tradične sa podáva z haluškami, nič vám však nebráni dať si k nemu knedľu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Guláš s pivom

Guláš s pivom

Hustý guláš z hovädzieho a bravčového mäsa s chuťou piva.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
nízka

Hovädzí guláš so zemiakmi

Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Kotlíkový guláš bez kotlíka

Kotlíkový guláš bez kotlíka

Guláš zo sporáka na veľkú rodinnú oslavu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Pikantné oškvarkové pagáčiky

Pikantné oškvarkové pagáčiky

Obľúbené pagáčiky s ostrou chuťou, vhodné na každú párty.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
vysoká

Karfiol v mandžuskej omáčke

Karfiol v mandžuskej omáčke

Recept na výnikajúce indicko-čínske jedlo z karfiolu, v jemne pikantnej omáčke (Gobi manchurian). Chutí veľmi aj deťom. Ak varíte len pre dospelákov, neváhajte zaradiť medzi koreniny viac pikantnej pasty, alebo štipľavé papričky.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
vysoká

Kotlíkový guláš

Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
4 h.
Náročnosť
stredná

Mangalica kotlíkový guláš

Mangalica kotlíkový guláš

Bravčová guláš z kvalitného mäsa mangalice. Mäso z mangalice sa pre nižší obsah cholesterolu považuje za oveľa zdravšie, ako bežné bravčové mäso z ošípanej.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
3 h.
Náročnosť
stredná

Katov švih - Kaťák

Katov švih - Kaťák

Málokto odolá kombinácii smaženého bravčového mäsa, cibule, cesnaku, papriky, nakladanej uhorky a kečupu. Aby bol katov švih naozaj ostrý, treba mu sekeru nabrúsiť pikantnou paprikou.

Kuchtil
Michal
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť