Veľmi chutne pripravená teľacia pečeň s hlivou. Odporúčame podávať s varenými zemiakmi, alebo ryžou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
stredná
Mäso je najchutnejšie pri podávaní s knedľou a dusenou kyslou kapustou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. Náročnosť
stredná
Recept na hrejivý indický šošovicový dhal s kokosovým mliekom (Coconut red lenthil dhal). Podávame s ryžou, dusenou zeleninou, raitou, zeleninovou koftou...alebo len s chlebovou plackou. Udávaný počet porcií závisí od kombinácie s inými jedlami.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
nízka
Aloo Gobi masala je obľúbené, nielen indické, vegetariánske jedlo. Je to pomerne pikantná zmes zemiakov a karfiolu. Jej podávanie s ryžou či chlebovou plackou pikantnú chuť čiastočne stlmí. Recept má mnoho variácií, základom sú však indické koreniny.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Jednoduchý recept na zdravý a osviežujúci stredomorský šalát s olivami a syrom feta. Jeho prípravu hravo zvládne aj úplný amatér.
Kuchtil
MichalČas prípravy
10 min.Náročnosť
nízka
Mimoriadne chutné rybie fašírky so zdravým medvedím cesnakom. Podávame so zemiakovou kašou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Jemne pikantné dusené zemiaky s indickým korením.
Kuchtil
DadaČas prípravy
24 min.Náročnosť
stredná
Aloo chole - jeden z indických receptov na zemiaky s cícerom. Podávajú sa ako samostatný pokrm, prípadne kombinovaný s chutnými zeleninovými koftami, zeleninovými a ovocnými šalátmi a pod.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Pestrý wok z ázijskej kuchyne. Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
nízka
Hustá polievka zo zeleniny a rybieho filé. Na polievku odporúčame použiť filé, ktoré obsahuje 100% mäsa a nie je ničím konzervované. Najvhodnejšie je z filé z rýb, ktoré sú priamo po ulovení spracované a zamrazené. Samozrejme, že na polievku môžete použiť aj akúkoľvek mrazenú, alebo čerstvú rybu. Avšak jej konzumácia je ťažšia, keďže treba kontrolovať pri jedení kostičky.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
vysoká
Zdravý a chutný prívarok z poleného sušeného žltého hrachu a medvedieho cesnaku. Recept je inšpirovaný obľúbeným indickým jedlom Dal palak, v ktorom je hrach kombinovaný so špenátom. Podávame s ryžou basmati, pre nevegetariánov odporúčame varené údené :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Aloo Baingan masala je obľúbený indický pokrm plný zeleniny a typického korenia. Ponúkame jeden zo základných receptov, ktorý má vzhľadom na veľkosť krajiny, z ktorej pochádza mnoho obmien.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Recept na lahodný a jemný prívarok z tekvice hokkaidó. Hodí sa k nemu varené vajíčko, varené zemiaky, alebo grilovaná ryba.
Kuchtil
MichalČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Obľúbené dusené hovädzie mäso, ktoré skvelo chutí na každom prívarku či omáčke.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Hrachový prívarok inšpirovaný indickou kuchyňou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Pochúťkový šunkový šalát so zeleninou a zemiakmi s obľúbenou i zatracovanou majonézou :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Avokádový dip konzumujeme s nachos - mexickým kukuričným čipsom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
10 min.Náročnosť
nízka
Pre všetkých milovníkov pálivých jedál, ponúkame pikantnú praženicu s hubami.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Pečené hovädzie kúsky so zeleninou a zemiakmi. Večera, či obed z jedného pekáča.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Dál (dhál) je strukovinová kaša podávaná ako základná súčasť indického obedového menu. Toto veľmi zdravé jedlo, plné bielkovín, je obľúbené aj v ďalších krajinách Orientu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 45 min.Náročnosť
stredná
Miska sladkých zemiakov a cukety je plná vitamínov a minerálov. Podávame ako samostatný chod na diétnu večeru. Pokrm je vhodný aj ako príloha v nevegetariánskej strave.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Svieži a chutný šalátik z čerstvej červenej kapusty s majonézou. Pre menej kalórií môžete použiť majonézu "light", alebo nízkotučný jogurt.
Kuchtil
MichalČas prípravy
20 min.Náročnosť
nízka
Vynikajúca omáčka k pečeným, vareným, duseným, pareným ..... mäsám.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Vynikajúca a veľmi chutná pomazánka na chlebík či bagetku.
Kuchtil
DadaČas prípravy
10 min.Náročnosť
nízka