svetvomne.sk

 

Filter

 

 

Šošovicový prívarok

Šošovicový prívarok

Recept na výborný krémový prívarok zo šošovice, so zemiakmi a volským okom.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Krúpová polievka so zeleninou

Krúpová polievka so zeleninou

Hustá zimná polievka ktorá zahreje a zasýti. Kto nemôže byť bez mäsa, kľudne nech si do nej pridá nakrájanú opečenú klobásku :)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
nízka

Strukovinový guláš s klobásou

Strukovinový guláš s klobásou

Hustá desiatová polievka plná zdraviu prospešných strukovín a nie zrovna zdraviu prospešnej klobásky :)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Tofu burger

Tofu burger

Ide to aj bez mäsa :) Chutný "hamburger" nielen pre vegetariánov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
stredná

Šampiňónová krémová polievka

Šampiňónová krémová polievka

Na túto polievočku vám budú stačiť nožičky zo šampiňónov. Klobúčiky použite na iný pokrm z týchto chutných húb.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Rýdziková polievka

Rýdziková polievka

Hustá polievka z obľúbených jesenných húb so zemiakmi a zeleninou. Táto hubová polievka vás nielen zasýti, ale aj zahreje!

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
45 min.
Náročnosť
stredná

Hubová polievka

Hubová polievka

Jesenná polievka z čerstvých suchohríbov a masliakov.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
vysoká

Rybie filé v cesnakovom cestíčku

Rybie filé v cesnakovom cestíčku

Ryba v chrumkavom voňavom cestíčku. Podávame so zemiakmi ochutenými maslom a petržlenovou vňaťou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle s pivným syrom, slaninou a cibuľou

Špecle sú v podstate halušky, ktoré nájdeme v jedálničkoch nemecky hovoriacich národov ako „Spätzle“. Sú nielen veľmi obľúbené ako príloha k mäsu s omáčkou, ale aj ako samostatný pokrm keď sú zmiešané so syrom, slaninou a inými chutnými ingredienciami.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Fazuľová polievka s paradajkami a mäsom

Fazuľová polievka s paradajkami a mäsom

Výborná strukovinová polievka. Veľmi chutí deťom pre ktoré ju varíme bez soli.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Cannelloni s tekvicou

Cannelloni s tekvicou

Rúrkovité cestoviny plnené tekvicovou smesou a zapečené s bešamelom.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Vyprážané teľacie rezne

Vyprážané teľacie rezne

Viedenské rezne patria medzi najchutnejšie rezne kuchárskeho umenia. Klasický viedenský rezeň má váhu 250g, je vyklepaný natenko, obalený v trojobale a vypražený na masle. Ponúkame naše, aj keď menšie, rezníky. Chutia rovnako dobre, ako rakúske :)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
stredná

Grilovaný hamburger v domácich žemličkách

Grilovaný hamburger v domácich žemličkách

... na sobotnú grilovačku.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
vysoká

Vyprážaný syr

Vyprážaný syr

Jednoduchá obľúbená klasika na obed. Pre príjem nezdravého množstva energie konzumujmeme s hranolkami :) Pre príjem zdravšieho množstva energie doporučujeme ako prílohu varené zemiaky. Samozrejmosťou je podávanie tatárskej omáčky k pokrmu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Tekvicové fašírky s mäsom

Tekvicové fašírky s mäsom

Chutné zeleninovo-mäsové fašírky.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Smotanová šošovicová polievka s batátmi

Smotanová šošovicová polievka s batátmi

Obľúbená šošovicová polievka má vďaka pridaniu sladkých zemiakov výživnejšiu hodnotu a jemnú sladkú chuť. Bude sa páčiť najmä deťom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
25 min.
Náročnosť
stredná

Krémová zeleninová polievka

Krémová zeleninová polievka

Výborná polievka plná zdravej zeleniny. Bez pridania soli vhodná i pre tých najmenších.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Vyprážaný karfiol vo voňavom cestíčku

Vyprážaný karfiol vo voňavom cestíčku

Podávame s dusenou zeleninou alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

 
 

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť