Osviežujúca letná polievka podľa receptu zo Španielska. Jednoduchá a rýchla príprava bez varenia s vynikajúco chutným výsledkom.
Kuchtil
MichalČas prípravy
12 min.Náročnosť
nízka
Jednoduchý recept na prípravu hlivového gulášu so zemiakmi
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
nízka
Mäkkučké hovädzie mäso v lahodnej omáčke, podávané s parenou knedľou. To musíte vyskúšať!
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Vynikajúca zimná kolagénová pochúťka, ktorej dlhá príprava stojí za to. Podávame s chlebom, cibuľou a octom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
8 litrový hrniec tej najskvelejšej kapustnice, 18 porcií pre celú veľkú rodinu alebo priateľov. Podávame s čerstvým chlebíkom a podľa chuti aj s kopčekom kyslej smotany na porcii.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. 10 min.Náročnosť
stredná
Tekvicová polievka s kúskami sliviek a obľúbenou šošovicou, ktorá nám vyvažuje jemnú sladkú chuť tejto teplej dobrotky.
Kuchtil
DadaČas prípravy
35 min.Náročnosť
stredná
Vynikajúca "sviečková" z kuracieho mäsa.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Báječné a mimoriadne chutné pečené koleno. Podávame s chlebom, kyslou uhorkou, feferónkami, horčicou alebo chrenom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Zavárané dubáky, kozáky alebo malé suchohríby s cibuľou konzumujeme k tým istým pokrmom ku ktorým máme radi sterilizované uhorky.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Hustá letná fazuľová polievka.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Veľmi chutné kuracie mäso v syrovej omáčke podávame s ryžou zmiešanou so sladkou kukuricou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Klasický recept na prípravu kelového prívarku z kuchyne našich mám.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Jednoduché a rýchle žemle z kysnutého cesta. Kysnuté cesto si môžeme pripraviť aj v domácej pekárničke.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Recept na staré dobré klasické jedlo z hovädzieho mäsa. Podávame s ryžou, zemiakmi, môžeme aj s knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 40 min.Náročnosť
stredná
Jednoduché a chutné jedlo z pár bežných ingrediencií jemne krémovej konzistencie doladené slano-kyslími kaparami. Namiesto kapár sa dajú použiť napríklad zelené olivy, alebo najemno nakrájané kyslé uhorky.
Kuchtil
MichalČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná
Jednoduchý a ľahký zemiakový šalát bez majonézy pre všedné, aj sviatočné dni.
Kuchtil
MichalČas prípravy
45 min.Náročnosť
nízka
Morčacie mäso v krémovej mliečnej omáčke, ktorú sme ochutili obľúbeným a zdravým medvedím cesnakom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Strapačky zo zemiakového cesta pripravené s kyslou kapustou a pečenou slaninkou.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Obľúbený prívarok zo žltého poleného sušeného hrachu so šľahačkovou smotanou. Skutočná delikatesa.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Dusená, pikantná, indická zeleninová zmes z mrkvy, zemiakov a cukety. Množstvo porcií závisí od množstva podávaných príloh k tejto chutnej zelenine. Pri podávaní iba s ryžou sú to asi 4 uvádzané porcie.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
stredná
Vynikajúca klasika z maďarskej kuchyne. Podávame s parenou knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Slaná rybacia delikatesa na dni sviatočné, podľa chuti i všedné.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
vysoká
Podávame s cestovinami alebo parenou žemľovou knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
stredná