Tekvicový prívarok s kôprom

Klasický letný prívarok. Podávame s varenými zemiakmi, fašírkami, alebo s volským okom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Paradajkový šalát

Klasický, jednoduchý šalát z paradajok a cibule.
Kuchtil
DadaČas prípravy
15 min.Náročnosť
nízka
Zeleninová polievka

Jemne sladkastá maslová polievka s jarným kalerábom, mrkvičkou, hráškom, skorými zemiačikmi... Chutí nielen všetkým deťom, ale aj všetkým dospelým.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Kurací perkelt

Tip aj na nedeľný obed. Recept je energeticky odľahčený použitím jogurtu namiesto sladkej smotany, avšak na chutnosti skutočne netratí.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Lečo s vajcom

Krásne farebné klasické lečo z čerstvej papriky a paradajok, zahustené vajíčkami, je tým najúžasnejším jedlom počas letných horúčav. Podávame s chlebom, alebo s varenými zemiakmi.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Domáce zemiakové lokše

Recept na prípravu chutných zemiakových lokší. Podávame ako prílohu k pečenej kačke či husi, alebo ich plníme slanými (kačacia pečeň) alebo sladkými (makovou, orechovou...) plnkami. Príprava je jednoduchá ale zamúčia celú kuchyňu :) Stoja však za to :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Kotlíkový guláš

Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.
Kuchtil
MichalČas prípravy
4 h. Náročnosť
stredná
Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
2 h. Náročnosť
nízka
Pečená bravčová roláda

Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
stredná
Zemiakové halušky - strapačky

Základný recept na prípravu tradičných zemiakových halušiek, ktoré sa môžu podávať v rôznych variáciách.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Vajíčková polievka s mrkvou

Tradičná zaprážaná polievka s vajcom, obohatená o mrkvu osmaženú na masle, ktorá jej dodá skvelú farbu i chuť.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Kapustový šalát Coleslaw

Obľúbený kapustový šalát s majonézou. Ponúkame veľmi chutný recept na jednu z jeho verzií. Podávame ako prílohu k pokrmom z mäsa. Ocenia ho všetci účastníci vašej domácej oslavy, kedy ho podávame k studeným obloženým misám.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Oblíž prst

Úžasný zákusok ktorý zmizne z plechu za pár sekúnd. Poteší nielen návštevu ktorú čakáte, kolegov v práci ale hlavne mlsné jazýčky nás všetkých. Len pozor na prsty!
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy

Klasicky pripravená kačka bez príchutí. Mäso ide ľahko od kosti, upečená koža je chrumkavá a slaná. Podávame s dusenou bielou alebo červenou kapustou a s knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Zákusok Sladký orgazmus

Výborný jednoduchý a hlavne rýchly zákusok z ananásového cesta a smotanového krému.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Dusená biela kapusta

Dusenú hlávkovú kapustu podávame k pečenej kačiči alebo k pečeným bravčovým mäsám. Ak pri jej príprave použitý cukor necháme skaramelizovať bude mať hotový pokrm podľa stupňa karamelizácie vždy inú výslednú farbu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
50 min.Náročnosť
nízka
Dusené bravčové na hríboch

Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.
Kuchtil
DadaČas prípravy
60 min.Náročnosť
nízka
Hrachový prívarok zo žltého sušeného hrachu

Hrachový prívarok je najchutnejší s vareným údeným mäsom, posypaný opraženou cibuľou a s čerstvým voňajúcim chlebom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 10 min.Náročnosť
nízka
Mliečna fazuľová polievka

Chutná polievka z veľkej - maslovej bielej fazule.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
nízka
Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
stredná
Dusené paprikové zemiaky

Tradične upravené zemiaky vhodné ako príloha k mäsu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
nízka