svetvomne.sk

 

Filter

 

 

Domáce zemiakové lokše

Domáce zemiakové lokše

Recept na prípravu chutných zemiakových lokší. Podávame ako prílohu k pečenej kačke či husi, alebo ich plníme slanými (kačacia pečeň) alebo sladkými (makovou, orechovou...) plnkami. Príprava je jednoduchá ale zamúčia celú kuchyňu :) Stoja však za to :)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Vyprážané kuracie rezne

Vyprážané kuracie rezne

Klasické kuracie rezne podávame so zemiakovou kašou, zemiakovým šalátom, ryžou ... alebo len s chlebom a uhorkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy

Pečená kačica - najjednoduchší spôsob prípravy

Klasicky pripravená kačka bez príchutí. Mäso ide ľahko od kosti, upečená koža je chrumkavá a slaná. Podávame s dusenou bielou alebo červenou kapustou a s knedľou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
2 h. 30 min.
Náročnosť
stredná

Tradičný francúzsky jablkový koláč

Tradičný francúzsky jablkový koláč

Výborný koláč jemnej maslovej chuti plný šťavnatých jabĺk. Jedna porcia vám bude zaručene málo :)

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Kurací perkelt

Kurací perkelt

Tip aj na nedeľný obed. Recept je energeticky odľahčený použitím jogurtu namiesto sladkej smotany, avšak na chutnosti skutočne netratí.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Zeleninová polievka

Zeleninová polievka

Jemne sladkastá maslová polievka s jarným kalerábom, mrkvičkou, hráškom, skorými zemiačikmi... Chutí nielen všetkým deťom, ale aj všetkým dospelým.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Pečené bravčové stehno

Pečené bravčové stehno

Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
2 h.
Náročnosť
nízka

Zemiakové halušky - strapačky

Zemiakové halušky - strapačky

Základný recept na prípravu tradičných zemiakových halušiek, ktoré sa môžu podávať v rôznych variáciách.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
30 min.
Náročnosť
nízka

Fazuľová polievka na sladkokyslo

Fazuľová polievka na sladkokyslo

Stará dobrá klasická polievočka.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Hrachový prívarok zo žltého sušeného hrachu

Hrachový prívarok zo žltého sušeného hrachu

Hrachový prívarok je najchutnejší s vareným údeným mäsom, posypaný opraženou cibuľou a s čerstvým voňajúcim chlebom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 10 min.
Náročnosť
nízka

Hroznový džem

Hroznový džem

Skvelý domáci džem z drobného, kyslastého, modrého hrozna. Pri jeho príprave bol použitý cukor a želírovací trstinový cukor s pektínom, bez konzervačných látok. Džem je primerane hustý, vhodný na palacinky, na potretie zákuskov so sladkými plnkami i na korpus krémovej torty.

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Kuracie prsia v syrovej omáčke

Kuracie prsia v syrovej omáčke

Veľmi chutné kuracie mäso v syrovej omáčke podávame s ryžou zmiešanou so sladkou kukuricou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Tekvicový prívarok s kôprom

Tekvicový prívarok s kôprom

Klasický letný prívarok. Podávame s varenými zemiakmi, fašírkami, alebo s volským okom.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná

Oblíž prst

Oblíž prst

Úžasný zákusok ktorý zmizne z plechu za pár sekúnd. Poteší nielen návštevu ktorú čakáte, kolegov v práci ale hlavne mlsné jazýčky nás všetkých. Len pozor na prsty!

Kuchtil
Zuzka
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
stredná

Kapustový šalát Coleslaw

Kapustový šalát Coleslaw

Obľúbený kapustový šalát s majonézou. Ponúkame veľmi chutný recept na jednu z jeho verzií. Podávame ako prílohu k pokrmom z mäsa. Ocenia ho všetci účastníci vašej domácej oslavy, kedy ho podávame k studeným obloženým misám.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Zázvorový likér - Zázvorovica

Zázvorový likér - Zázvorovica

Domáci recept na silný zázvorový "liek", odporúčaný dospelým proti chrípke a nachladnutiu. Vraj ak nepomôže, určite neuškodí, pokiaľ sa dávkuje s mierou:) Na prevenciu sa odporúča denne jedna polievková lyžica - maximálne jeden štamperlík po večeri.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
stredná

Zapekaný karfiol so zemiakmi a syrom

Zapekaný karfiol so zemiakmi a syrom

Karfiolový nákyp a pikantnou chuťou syra Niva, ktorý je obdobou francúzskeho syra Roquefort.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 15 min.
Náročnosť
stredná

Pečená bravčová roláda

Pečená bravčová roláda

Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.

Kuchtil
Jurgason
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Dusená biela kapusta

Dusená biela kapusta

Dusenú hlávkovú kapustu podávame k pečenej kačiči alebo k pečeným bravčovým mäsám. Ak pri jej príprave použitý cukor necháme skaramelizovať bude mať hotový pokrm podľa stupňa karamelizácie vždy inú výslednú farbu.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
nízka

Fašírka s vajcom

Fašírka s vajcom

Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná

Mliečna fazuľová polievka

Mliečna fazuľová polievka

Chutná polievka z veľkej - maslovej bielej fazule.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
Náročnosť
nízka

Dusené bravčové na hríboch

Dusené bravčové na hríboch

Takto nám varila mama. Podávame s ryžou alebo varenými zemiakmi.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
60 min.
Náročnosť
nízka

Hlivová polievka na spôsob držkovej

Hlivová polievka na spôsob držkovej

Falošná držková polievka z hlivy ustricovej je rovnako chutná ako pravá držková.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
nízka

Bravčová pečeň na šťave

Bravčová pečeň na šťave

Recept na prípravu bravčovej pečene na cibuľke a paprikovej omáčke. Ako príloha je vhodná ryža, alebo zemiaková kaša.

Kuchtil
Dada
Čas prípravy
50 min.
Náročnosť
stredná

 

 
 

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť