svetvomne.sk

Filter

 

 

 
Boršč

Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Gnocchi zapečené s kuracím mäsom

Jednoduchá príprava rýchleho a výdatného obeda, na ktorom si určite pochutíte.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Španielske vtáčiky

Klasický recept na prípravu obľúbených hovädzích roládiek podávaných s ryžou. Ponúkame tradičný recept z minulého storočia, ktorý bol odovzdávaný z pokolenia na pokolenie formou "Diktujem, píš si!" Recept uvádzame v pôvodnom znení:)

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Bryndzové halušky

Tradičné slovenské jedlo s unikátnou chuťou, vysokou energetickou hodnotou a pozitívnym vplyvom na tráviaci trakt.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

Trešeník so slaninou

Recept na tradičný koláč, pochádzajúci z východného Slovenska. Podáva sa ako príloha ku kapustnici alebo ako samostatné jedlo.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

55 min.

Náročnosť

nízka

Pečené bravčové mäso na cibuli s mrkvou

Jemné, pečené bravčové stehno špikované údenou slaninou. Odporúčame podávať s dusenými zemiakmi a s kyslou uhorkou.

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

Zubáč na provensálsky spôsob

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

50 min.

Náročnosť

nízka

Bôbová polievka so slaninou

Sýta polievka z málo známej zdravej strukoviny. V minulosti sa táto strukovina často vyskytovala v jedálničkoch našich predkov. Dnes má mnoho odrôd a s obľubou ju varia v nemecky hovoriacich krajinách, kde ju nazývajú "Dicke bohnen" - "Silná fazuľa".

Kuchtil

Dada

Čas prípravy

Náročnosť

stredná

Domáci francúzsky cibuľový koláč

Lahodný francúzsky cibuľový koláč.

Kuchtil

Zuzka

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

nízka

Španielsky vtáčik v rúre

Obľúbená klasická pochúťka z hovädzieho mäsa, jednoducho pečená v rúre. Podávame, ako inak, klasicky s ryžou.

Kuchtil

Michal

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

Balkánsky plameň

Niečo pre milovníkov pikantných jedál.

Kuchtil

Jurgason

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 
 

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť